Semlor, semlor, semlor

Semlor, semlor, semlor, nu börjar man höra det magiska ordet lite var stans på stan. Frågan är om vi når upp till fjolårets hysteriska nivåer eller om det i år blir en mer sansad ton. Semmelwrappens intåg förra året gjorde givetvis sitt till och det blev på något sätt banbrytande med att våga röra den tidigare så heliga semlans utseende (eller dess traditionella innehåll). Nu börjar det sippra ut diverse skapelser och i dag när jag promenerade till Magnus Johanssons bageri och konditori för att köpa en semla så kunde jag givetvis inte låta bli att fota deras guldsemla innehållandes 18 karats bladguld med champagnegrädde. Priset? 955 kronor/styck. Jag läste i en av kvällstidningarna att Magnus rekommenderade att semlan bäst avnjuts tillsammans med champagne då den delvis neutraliserar den något metaliska smaken som bladguldet avger.

IMG_0650edited

Innovativa Haga Tårtcompani & Bageri kommer från och med nu på måndag (18 jan) och varje vecka fram till Fettisdagen (9 febr) presentera en ny, trendig och spännande smakkombination. Först ut är en klassisk semmelbulle fylld med pistagemassa från rostade pistagenötter, syltad blodapelsin och apelsinblomsgrädde. Kul initiativ som gör att man varje måndag vill veta vilka tokigheter de hittar på.

imageedit_2_6405023846

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.