Tips på fem hälsofik i Stockholm

Nyttiga bakverk och desserter som är goda, finns det i Stockholm? Självklart, även en sockerpundare som jag uppskatta dessa godsaker och i synnerhet under denna period då jag nyligen smällt i mig +60 semlor (semmeltestet) och jag behöver då sockerdetoxa en period för att skapa en harmonisk balans i kroppen. Nedan tipsar jag om fem stycken ställen med hälsosammare bakverk och desserer (som även har bra mat) fullspäckade med nyttigheter. Tips, Asfaltblomman har en ekoguide fullspäckad med tips (bla restauranger och caféer uppdelad i stadsdelar).

12070906_823040604479975_802946314_n

Hermans
En klassiker med stans bästa utsikt och med ett härligt häng på sommaren i trädgården. Bra vegetarisk mat och härliga efterrätter. Jag brukar undvika helger då det oftast är mycket folk och under sommarhalvåret så är det mycket turister.
Adress: Fjällgatan 23
Hemsida: Här

Sthlm Raw
Kom med i White Guide Café i fjol. Ett litet hälsofik i Hornstull uppbyggd med hjälp av crowdfunding. Riktigt bra mat.
Adress: Långholmsgatan 11
Facebook: Här

Food by Us
Ligger i Årsta (i närheten av Årstabergs station) inne i ett bostadsområde. Tillhör en av våra absoluta favoriter och deras mat är sagolikt god med fantastiska smaker. Har ett mindre urval raw food-bakverk. Kaffe från Johan & Nyström.
Adress: Skälderviksplan
Facebook: Här

Hälsocaféet
Öppnade upp förra hösten och här finner du superfoods, açai, sallader och rawbakelser. Mysigt ställe med trevlig personal.
Adress: Hornsgatan 61
Facebook: Här

Chutney
Vegetariskt, hemlagat och ekologiskt. Riktigt bra mat och massor av bakverk och pajer. På sommaren är deras uteservering fullproppad. Riktigt bra luncher och man får ta mer utan extra kostnad.
Adress: Katarina Bangata 19
Facebook: Här

Slutligen ett bonusställe som Annie och jag var på nyligen. Det är dock inget renodlat vegetariskt ställe (hållbarhet är ledordet) men det finns massor av bra maträtter och utmärkta bakverk för din fika.

Mother
Relativt nyöppnade Mother (ingår i F12-gruppen) med välkända uppställningen Melker Andersson och Danyel Couet.
Fokus på hälsosam mat (fokus på mat man mår bra av och erbjuder mycket för vegetarianer, veganer, allergiker och gluten- och laktosintolleranta) och det gäller även för bakverken som är riktigt bra (Melker använder exempelvis dadlar istället för socker). Beställning och betalning sköts via en surfplatta som är fastmonterad vid varje bord.
Adress: Mäster Samuelsgatan 19
Hemsida: Här

Fotot tillhör Christy som bor i Kalifornien och är mor till tre barn, lärare och passionerad vegan. Spana in hennes färgsprakande Instagramkonto.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.