Hört på Stan med Robbans bästa

Den 23 mars var senaste gången jag publicerade “Hört på stan” så då är det på tiden att jag åter lägger ut några aktuella händelser som jag snappat upp. Tipsa mig gärna om vad som är på gång i Stockholms fikadjungel för jag kan omöjligen hålla reda på allt som rör fika och dess underbara värld.

bigstock-woman-telling-secrets-pop-art-25371263-1

…..Koloni som firar 15 år i år öppnade nyligen (22 augusti) upp en ny enhet på Yogayama på Jungfrugatan 8. Förutom vegetarisk mat serveras även raw-bakverk.

…..Den lilla kaffebaren Dolcetto på Arbetargatan 29 på Kungsholmen har bommat igen. Men hav tröst, Golden Orange kaffebar öppnar inom kort i samma lokaler.

…..Haga Tårtcompani & Bageri med Anna Cardelius och Oscar Målevik öppnar nytt den 1 september. Hammarby Allé 1 i Sjöstaden är adressen att lägga på minnet. “Hagabageriet” finns sedan tidigare på Torsgatan 75 och på Fleminggatan 107.

…..Le På Café med ägaren Andreas Järking öppnade upp ett nytt fik på Liljeholmen (Grönbrinksgatan 12) i början av augusti. Hederliga leverpastejmackor utlovas och ur högtalarna ljuder hårdrock på låg volym.

…..Stefan Berg har lämnat Valhallabageriet och skall öppna nytt bageri på Rörstrandsgatan i Vasastan.

…..Chokladfabriken på Renstiernas Gata 12 på Södermalm har delvis byggts om. Större yta har frigjorts vilket innebär ytterligare 20 sittplatser. Till den 3 september skall allt vara klart.

…..Christenson & Grez har tagit över bageriverksamheten på Barnhusgatan 1. De har renoverat, förnyat och fräschat till den tidigare slitna lokalen.

…..90-åriga Munkens konditori på Renstiernas gata 19 stänger ned sin verksamhet. Ny ägare är Robin Delselius som nu håller på att renovera lokalen. Planerad öppning är satt till den 15-20 november.

…..Pom & Flora får en syster som kommer att ligga på Odengatan 39 (inredningsbutiken Raja låg här tidigare). Öppning planeras till november.

…..Eva Mantsinen som driver mysiga Omnomnomn Handmade Chocolate i närheten av Gullmarsplan kommer att flytta och söker nu större lokal. Önskemål är Södermalm. Har du tips på lokal, kontakta henne via hemsidan.

…..Kaffeverket och Snickarbacken 7 får snart en lillasyster. Det är Ikon kafé som slår upp sina portar inom kort på Karlbergsvägen 43 i Vasastan.

…..Tidigare Gulddraken-vinnaren Kafé Esaias byter ägare. Joel Wredlert med kollegor lämnar över nycklarna till Alber och Iwona. Det är bara att hoppas att de förvaltar verksamheten på bästa sätt. Joel fokuserar nu enbart på Kafé Orion (tidigare systerkafé till Esaias).

…..Du har väl inte missat att Fosch Artisan Pâtisserie slog upp sina portar den 3 juni. Det är Malin Eklund och hennes franska sambo Damien Foschiatti som driver det nya konditoriet på Löjtnantsgatan 8 på Östermalm. Mitt heta tips, besök dem för det är ett riktigt bra fikaställe med fantastiska franska bakverk.

Har du tips på fikarelaterade nyheter som är på gång i Stockholm med omnejd, tipsa gärna mig här.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.