Viktigt att tänka på vid bakning – Årets bagare tipsar

Den 30 mars i år höjde Ått Padtum Söderström segerpokalen då hon vann SM för professionella bagare som gick av stapeln i Göteborg. Tävlingen bestod av sju olika delmoment där finalisterna skapade baguetter, kuvertbröd, croissanter, pain au chocolat, vetebullar, matbröd samt varsitt bröd baserat på en hemlig råvarukorg som de fick tilldelad genom lottning. Tävlingstiden var sex timmar plus en timmes uppvägning dagen före tävling.

Ått är van att tävla då hon tidigare medverkat i det svenska juniorbagarlandslaget och hennes erfarenhet märktes under tävlingen då hon jobbade lugnt och metodiskt utan stress. Hon är gift med Adam Söderström (Årets Bagare 2014) och Adam har agerat coach och peppat Ått under hela perioden.

Till vardags jobbar Ått på den vackra konferensanläggningen Vår Gård i Saltsjöbaden där hon kamperar ihop med Cecilia Andersson (Årets Konditor 2012), snacka om vinnarduo.

Ått är med i veckans upplaga av lokaltidningen Nacka Värmdö Posten (NVP) där hon bland annat tipsar om vad som är viktigt att tänka på vid bakning. Här är hennes tre heta tips:

Se till att ha en bra köksassistent
Vispa aldrig deg med en elvisp, det har man till grädde
Använd våg istället för decilitermått. Mjöl väger olika beroende på hur kompakt den är och en våg ger mer exakt mått

Läs mer om Ått på NVPs hemsida där du även kan ta del av hennes recept på passion- och hasselnötsbrioche och följ även henne på
Instagram.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.