Afternoon Tea på Lady Hamilton

Idag besökte Annie och jag Lady Hamilton i Gamla Stan för säsongens första afternoon tea. Byggnaden är från 1470-talet och ligger bara ett stenkast från slottet. 1975 köptes byggnaden av Majlis och Gunnar Bengtsson som byggde om huset till ett hotell vars namn kommer från sjöhjälten Lord Nelsons vackra älskarinna, Lady Emma Hamilton. Afternoon tea-ansvarig är Veronica Andersson som skapar alla godsaker på plats med ekologiskt fokus. Till scones kan man i vanlig ordning välja mellan en mängd olika tillbehör och vi blev riktigt förtjusta i rabarbervaniljen, morotpistagen och blåbärschokladen (som man även att köpa med sig hem). Utöver scones så finns det söta bakverk (bland annat snickerskakor, äppelpaj med kanelfrosting, cheesecakes, ljus och mörk chokladharmoni, mumsbitar, hallonbeskvier och lakritsmaränger) samt snittar. Lady Hamilton har serverat afternoon tea på helgerna i elva år och höjdpunkten under hösten brukar vara i november. Jag skulle säga att nivån och betyget ligger under tungviktarna Grand Hôtel och Hotel Diplomat (T/Bar) men det är gott nog. Bäst var helt klart scones med tillbehör medans de söta bakverken hade olika grad av kvalité. Priset ligger på 349 kronor/person. Om du vill ha tips på fler aftternoon tea-ställen, kolla då in min guide här.

collageedited

2 kommentarer

 • Carina skriver:

  Hej Robban,
  Tack för en bra och informativ blog. Jag har precis besökt Lady Hamilton (2016-12-17) efter att ha läst din guide till afternoon tea, och fastän jag uppskattade dekoren och mysig lokal så uppvägdes det inte av maten som tyvärr var väldigt medioker. Det var en besvikelse för smaklökarna. Kanske har menyn bytts ut sedan ert besök. Mvh Carina

  • Robban skriver:

   Hej Carina.
   Jag har för mig att jag var där hösten 2015 så det är ett tag sedan. Nivån på afternoon tea är säkerligen varierande men betalar man dyrbara pengar så skall den hålla god klass. Jag anser fortfarande att Grand Hotel och Hotel Diplomat erbjuder stans bästa afternoon tea. Men visst, smakar det så kostar det. Även Wienercaféet håller hög klass tycker jag men lite stimmigare miljö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.