Robbans bästa besöker: Anna Giertz Café

Idag var det ännu en underbar dag i Stockholm och Annie och jag valde att ta en utflykt till Hågelby parken i Botkyrka. Ett fantastiskt vackert område och ett eldorado för exempelvis barnfamiljer då det finns stora ytor för barn med lekpark, bilbana och djur såsom grisar, getter, höns och hästar. Området är stort och många har picknick på de stora gräsytorna och givetvis finns det även ett café här, Anna Giertz Café.

IMG_5836

IMG_5832

Första gången Hågelby nämns i skrift är 1331 men grunden till dagens park grundades av telefonfabrikören Lars Magnus Ericsson då han köpte gården 1906. Varje byggnad planerades med omsorg och han förvandlade den gamla bondbyn till en ståtlig herrgård. I april 1915 erhöll L M Ericssons dotter Anna Giertz gåvobrev på egendomen och släkten sålde egendomen till Botkyrka kommun 1964.

collagecollage

Botkyrkas kommunfullmäktige har godkänt planerna på att tillsammans med familjen Lindgren utveckla Hågelbyområdet till en av landets största upplevelsesatsningar och besöksmål. Satsningen kallas Familjeparken och byggstart planeras till 2014. Familjen Lindgren drev Gröna Lund i över hundra år och är nu engagerad i projektet som skall bli norra Europas största nöjespark med en yta på 310 000 kvadratmeter.

collagecollage

Café Anna Giertz ligger i gamla klockhuset med stora inomhusytor samt utomhusservering. Det första som slår mig är att det tydligt står att de erbjuder en kakbuffé. Jag vrider och vänder på huvudet och letar febrilt efter buffén men inser ganska snabbt att den utlovade kakbuffén består av sex till sju olika bakverk, thats it! Inte blev det bättre av att var och vartannat bakverk stått framme för länge då de var stenhårda. Jag var tvungen att lägga tillbaka två bakverk då de var som cementklumpar. Vi beställde en smörgås med ost, sallad och tomat, samt en mjukkaka med blandade bär. Detta sköljdes ned med kaffe och te.

collage

De bakar bröd i stenugn med långa jästider, surdegsbröd och knäckebröd. Kaffet kommer från Johan & Nyström. Min känsla är att de är bättre på bröd för bakverken är väldigt medelmåttiga

Jag rekommenderar att ta en utflykt till Hågelby som är ett eldorado för exempelvis barnfamiljer då det finns lekpark, bilbana, djur och stora gräsytor för lek och bus.

collagecollagecollage IMG_2827

Miljö/omgivning: Park/natur
Utomhusservering: Ja
Utbud: Bakverk, smörgåsar, lunchmat
White Guide Café 2015/16: Ej med i guiden

Anna Giertz Cafè  
Adress:
Hågelby Gård, Tumba
Telefon: 08-599 07 100
Hemsida:
här
Facebook: här
Instagram:
Twitter:

Öppettider:
Måndag-fredag 11.00–15.00
Lördag-söndag 11.00–16.00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.