Äppelkaksbuffé på Svindersviks Brygghus

Då har det återigen blivit dags för Svindersviks Brygghus i Nacka att duka upp till den årliga äppelkaksbuffén. Minst sju olika sorters äppelkakor där samtliga äpplen kommer från den egna gården. Alltihop serveras mellan den 9-10 september samt 16-17 september och kostnaden har jag för mig brukar landa på 145 kr per person (kaffe/te ingår).

Jag rekommenderar varmt att besöka Svindersvik då miljön är underbar. Jag har tidigare skrivit en rad om det charmiga kaféet som du kan läsa här. Svindersvik ligger nära Sickla handelsplats i Nacka och om du klickar här så finner du en karta. Öppettiderna är tisdag-söndag 11.00-16.00 (t.o.m. 11 dec).

Svindersvik är för litet för att kallas slott eller herrgård och byggdes i början av 1740-talet för bruksägaren Claes Grill en av dåtidens mest inflytelserika och förmögna finansmän och så småningom en av direktörerna i svenska Ostindiska Kompaniet. Huvudbyggnaden ritades av arkitekten Carl Hårleman i franskinspirerad rokoko. Från maj-oktober kan man via Nordiska museet boka guidade visningar av Svindersviks Gård.

Kafeèt huserar i den charmiga lilla faluröda timmerstugan Brygghuset och drivs sedan 2003 av Jeanette van den Bos. Hon har tidigare även drivit Fullersta Gårdscafe och Café Sjöstugan.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.