Årets konditor utsedd

Sara Aasum Hultberg, från Taverna Brillo, där har ni årets svenska mästare i Årets Konditor. Hennes uppställning bestod av Glasstårta: Isprinsessa, Petit four bricka med fem olika petit fourer, Gräddbakelse: Gräddbakelse 2.0, Tårta: Björnbär/Gianduja (browniebotten med björnbärspannacotta, hasselnöt och vaniljmousse). Juryns motivering löd ”I en tidspressad insats utmanades teknik och yrkeskunskap, som ändå visade upp perfektion. Med fantastiska smaker togs gräddbakelsen till en ny nivå och de eleganta petit fourerna imponerade på juryn.” På andra plats kom Mattias Lundahl (Hotell Gässlingen), trea blev Per Bäckström (Wienercaféet) och fjärdeplatsen delades mellan Fredrik Otterberg (Delselius Konditori) och Sofie Nilsson (Fotografiska museet).

Det innebär att Taverna Brillo idag kan stoltsera med en världsmästare – då Håkan Johansson vann bagar-VM i våras – samt nu även Sara Aasum Hultberg. Respekt säger jag.

sarahultbergliten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.