Bullar, kaffe och kultur – Babettes Kafferi & Bageri

2011 startade Christina Eveborn, Lydia Halldorf och Erika Wessbo Babbetes Kafferi & Bageri i Baptistkyrkans lokaler i Linköping. Babettes är ett urmysigt kulturkafé där det arrangeras många olika aktiviteter såsom konserter och föreläsningar. Jag skall direkt påpeka att det är en politiskt och religiöst obunden plats och Babettes har sedan starten vunnit Linköpingsbornas hjärtan.

Förra året vann de kulturpriset Nyponet som sångaren Lars Winnerbäck instiftat och motiveringen var att de berikat Linköpings kulturliv. Kulturpriset Nyponet är ett seriöst pris där bland annat välkände musikjournalisten från Di Weekend, Jan Gradvall, ingår i styrelsen.

De snygga illustrationerna som Babettes är förknippade med är tecknade av Emma Håkansson och om du navigerar runt på kafferiets hemsida så finner du ett par verk av henne.

Under kafferiet ligger hantverksbageriet med tillhörande brödbutik som startades för mindre än ett år sedan. De har en egen ingång vilket gör att om du enbart skall handla med dig bröd och bullar så slipper du stå i kö med kafferiets övriga gäster.

Jesper Wilsson är huvudbagare och han ser till att det dagligen levereras goda bröd och bakverk till kunderna. Likt många andra småskaliga hantverksbagerier tummas det inte på råvarorna, här finner du inga onödiga tillsatser och det mesta är närproducerat.

Babettes är ett riktigt mysigt fik och under den varmare årstiden kan du sitta på innegården och njuta av den avslappnande miljön. Jag har besökt kafferiet två gånger de senaste månaderna och nästa gång jag är i Linköping kommer jag garanterat tillbaks för att fika och handla med mig godsaker från bageriet. Gör det du med!

Babettes Kafferi & Bageri
Miljö/omgivning:
Stadsmiljö
Utomhusservering
: Vid säsong, ja
Utbud: Bakverk, bröd/smörgåsar, sallader, vegoburgare
Robbans bästa tycker
+ Allt tillagat och bakat på plats
+ Bra råvaror
+ Mysigt fik och bageri
+ Kulturmötesplats

Adress:
Stora Badstugatan 4, Linköping
Telefon: 013- 12 55 00
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram skafferi: Här
Instagram bageri: Här

Öppettider kafferi 
Tisdag-onsdag 08.00–18.00
Torsdag 08.00–21.00
Fredag 08.00–18.00
Lördag 10.00–16.00

Öppettider bageri 
Tisdag-fredag 07.00–17.00
Lördag 08.00–15.00

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.