Robbans bästa besöker: Bäckerei

Idag hittade jag in till det tyska bageriet Bäckerei. De bakar bröd, brezeln och brötchen enligt tysk tradition. Vad är då tysk tradition? Saxat från deras hemsida; för matbröden gäller: hög andel rågmjöl, bakade med surdeg, inget socker, ingen sirap och få råvaror i degrecepten. Vi framställer vår surdeg enligt Detmolder Einstufenführung vilket innebär
en löptid för degen på mellan 15 – 25 timmar. Alla bröd bakas fritt i vår däckugn vilket ger en kraftig skorpa med ett saftigt inre.

IMG_1059

IMG_1060

IMG_1057

Givetvis köpte jag Apfelstrudel när jag ändå var här och som skall avsmakas i hemmet.

IMG_1058

IMG_1062

IMG_1066

IMG_1061

IMG_1068

IMG_1065

Miljö/omgivning: Stadsmiljö
Utomhusservering: Nej
Utbud: Bakverk, bröd
White Guide Café 2015/16: Ej med i guiden

Bäckerei
Adress: Drottninggatan 73 (de finns även på Löjtnantsgatan 8)
Telefon: 072-247 66 85
Hemsida: här
Facebook: här
Instagram:
Twitter:

Öppettider:
Måndag-fredag 07.00–18.00
Lördag-söndag 09.00–17.00

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.