Barista Aid

Johan & Nyström har en fantastisk konceptbutik vid Mariatorget som jag besöker med jämna mellanrum och deras servicenivå är väldigt bra. Jag är ingen kaffeexpert men jag kan utan problem ställa alla möjliga frågor utan att bli nonchalant bemött av personalen. Belöningen för dem blir en nöjd och återkommande konsument som inte bara tar en fika hos dem utan även köper kaffe och andra varor med mig hem. Jag brukar även rekommendera JN (Johan & Nyström) till vänner som behöver rådgivning och som vill ta steget att testa nya bönor. För varför skall man dricka samma sorts kaffe, dag ut, dag in? Dricker du samma sorts vin varje gång du korkar upp en ny flaska?

Nu gillar jag kaffebarer överlag och det finns givetvis massor av andra bra ställen med schysst kaffe och hygglig service. Förra året på den internationella kaffedagen började JN med något de kallar för Barista Aid. De valde då att belysa den så tragiska flyktingvågen och alla intäkter den dagen gick oavkortat till UNHCR. Idag på internationella kaffedagen kör man återigen en aktivitet i konceptbutiken i Stockholm samt i Helsingfors. Denna gång är det Läkare utan gränser som står i fokus. Jag har i flera års tid hyst stor respekt för dessa läkare som under svåra omständigheter finns närvarande vid krig, naturkatastrofer och andra kriser världen över.

Under Barista Aid-dagen kommer JN be personalen att donera sin dagslön. Det kommer att finnas olika aktiviteter vid butikerna och givetvis kan du som gäst bidra på plats genom att betala valfritt belopp där hela summan skänks till Läkare utan gränser. Självklart kan du bidra även utan att vara på plats, klicka bara länken så kommer du direkt till Läkare utan gränsers hemsida. Ett jäkligt bra iniativ av kapten Johan Damgaard och övrig personal på JN.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något

aaeaaqaaaaaaaanuaaaajgyzy2fjytewltu4n2utndg5ns04nwvmltewzdrknwnhyjq3nw

Johan & Nyström konceptbutik
Adress:
Swedenborgsgatan 7
Telefon: 08-702 20 40
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Twitter: Här

Ordinarie öppettider
Måndag-fredag 07.00-20.00
Lördag 08-00-19-00
Söndag 09-00-18-00

Utmärkelser
Sveriges bästa Café 2014 – White Guide
Näst bästa café i Europa 2013 – Alegra Awards
Näst bästa café i Sverige – White Guide 2013
Ett av världens 5 bästa caféer – Expressen
Omnämd i Louis Vuitton City Guide 2013
Nominerad till Gulddraken 2014
Årets Teställe – Terådet

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.