Besök tantens bruna kaffestuga i Sigtuna

I fredags lämnade jag av min fru Annie på Arlanda och på hemvägen passade jag på att stanna till i mysiga Sigtuna som jag tycker är en förföriskt vacker stad. Solen sken, fåglarna kvittrade och vårblommorna log och såg så där stolta ut som blommor kan göra ibland. Sigtuna ligger vid Mälaren och är Sveriges äldsta stad och grundades av Erik Segerställ på 970-talet och var säte för den första kristne kungen Olof Skötkonung. Under sommarhalvåret brukar jag åka hit och flanera och titta på 1700- och 1800-tals trähusen i glada färger samt promenera vid träbryggorna nere vid vattnet.

I Sigtuna finna det två fik som sticker ut enligt mig, RC Chocolat och Tant Bruns kaffestuga. RC har jag skrivit om ett flertal gånger tidigare och de har massor av godsaker i butiken. Dessvärre noterade jag att deras charmiga brödbod har stängt igen. Ett fik som jag inte besökt på typ ”hundra år” är Tant Brun och det beror oftast på att det alltid är smockfullt när jag är där och så var fallet även i fredags trots att jag var där tidigt på eftermiddagen.

Tant Brun består av flera mindre byggnader kring en liten innergård och det sägs att det är Sigtunas äldsta byggnad daterad från sent 1600-tal. Det finns inga raka linjer i huset utan det mesta är snett och vint samt lågt till tak. Vid mina besök brukar jag i regel alltid slå i huvudet i någon dörrpost *skratt*.

Nu blir det inget längre inlägg om Tant Brun men jag hoppas komma tillbaka i sommar en tidig morgon strax innan de öppnar så jag kan knäppa några bra bilder med systemkameran. Förhoppningsvis utan en massa turister i hasorna.

Tant Bruns kaffestuga
Adress: Laurentii gränd 3, Sigtuna
Telefon: 08-592 509 34
Hemsida: Här
Instagram: Här

Öppettider:
Måndag-fredag 10.00–17.00
Lördag-söndag 10.00–18.00

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.