Bli en dörröppnare – ta en fika, nätverka och hjälp andra

För två veckor sedan skrev jag om Kompisbyrån som är en organisation med en vision om att öka gemenskapen i samhället genom att låta nyanlända träffa etablerade svenskar över en fika.

Nu vill jag puscha för Yrkesdörren som skapar möten mellan etablerade svenskar och personer som är nya i landet inom samma yrkesbransch med syfte att bredda nätverk och skynda på utrikesföddas etablering på arbetsmarknaden.

Hur funkar det? Du registrerar dig på Yrkesdörrens hemsida som volontär/dörröppnare och därefter kommer de börja söka efter en person som matchar din profil. När de har hittat en match skickas ett mail ut till er båda och ni kopplas ihop. De ger sedan förslag på ett datum när mötet kan äga rum – enkelt och smidigt. Frågor och svar om hur allt fungerar finner du här.

Som dörröppnare får du träffa någon med samma yrkesbakgrund som du själv har men där erfarenheten oftast är hämtad från ett annat land än Sverige. Jag tänker att det är perfekt för restaurang, hotell och kafé/bageri/konditori-sektorn som ständigt är i behov av kompetent personal.

De städer där Yrkesdörren just nu är i störst behov av volontärer/dörröppnare är i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Umeå. Om du bor i någon av dessa städer och vill engagera dig ideellt genom att träffa och hjälpa nyanlända med jobb, se då till att engagera dig i Yrkesdörren.

Jag har noterat att Brioche bageri & bistro och Brunkebergs bageri i Stockholm sponsrar Yrkesdörren och bjuder på fika (valfri varm eller kall dryck samt valfritt fikabröd) vid ett arrangemang som går via dem. Visa upp matchningsmailet i kassan och detta gäller under hela november 2019. Stor eloge till Brioche och “Brunkan”.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.