Robbans bästa besöker: Borggårdscafèet

Idag åkte Annie och jag till Tyresö slott för att strosa omkring i de vackra omgivningarna och samtidigt ta lite foton. Slottet ligger vackert beläget längst in vid Kalvfjärden söder om Stockholm. Gabriel Oxenstierna som ärvde det medeltida Tyresö lät bygga det nuvarande slottet och Tyresö kyrka på 1630-talet.

IMG_6821edited

IMG_3805edited

I somras var vi och fikade på Cafè Notholmen som ligger i parkområdet och som endast är öppet sommartid och det var över två år sedan vi fikade på Borggårdscafèet.

Detta cafè är inte som andra fik, här kliver man in i ett kök och i mitten står ett bord med massor av bakverk. Man tar sin bricka, väljer ut bakverk och tar sin dricka i kylskåpet. Det finns bryggkaffe samt kaffe i en maskin. Allt är väldigt charmigt och det känns som man är hemma hos någon men det har även sina baksidor för så fort det är fler än fem personer i köket så blir det otroligt rörigt och förvirrande, detta då även cafèets personal står och diskar, plockar undan samt gör smörgåsar. Jag vågar inte tänka på hur det är här när det är mycket folk.

IMG_3793edited IMG_3789edited IMG_3790edited IMG_3791edited IMG_3792edited

När man valt vad man skall ha så går man upp i butiken – där de säljer ljus, kläder, skönhetsprodukter odyl – för att betala och därefter letar man upp ett ledigt bord.

Vi satte oss för att äta vår chokladpaj samt äppelkaka med massor av vaniljsås som jag älskar:-). Chokladkakan var ganska god och väldigt mäktig medans äppelkakan var en besvikelse. Dels var den inte färdiggräddad och dels hade den en underlig bismak.

Detta är ett café av mer “landet karaktär” men när det kommer till pris och kvalitè så blir man besviken. Borggårdscafèet är otroligt överprisat och dyrt eller vad sägs om hutlösa 29 kr för bryggkaffe och bakverken ligger på 45-50 kronor. Då skall ni veta att standarden är långt ifrån perfekt och då menar jag på bakverken. Faktum är att det är dyrare här än majoriteten av de fik som finns på White Guide Cafè och då är de flesta riktigt, riktigt vassa.

Potentialen finns här med dess vackra- och anrika miljö samt ständigt med folk i rörelse i området året om. Jag säger, gör om, gör rätt!

IMG_3797edited IMG_3799edited IMG_3801edited IMG_3794edited IMG_3795edited

 

Miljö/omgivning: slottspark
Utbud: bakverk, bröd, sallader, pajer, våfflor
White Guide Café 2013:

Borggårdscafèet
Adress:
Tyresö Slott (östra flygeln, 1 tr)
Telefon: 08-770 41 00
Hemsida:
www.rumforhalsa.se/cafe/

Öppettider:
Måndag-fredag 11.00–16.00
Lörd-söndag 11.00–16.00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.