Robbans bästa besöker: Broms

Idag den 8 augusti är det premiär och invigning av Broms. Det är Anna Bauer som tidigare varit verksam i Bromma med Broms Catering och Sebestien Boudet (tidigare grundare av Petite France) som slagit sina påsar ihop för att skapa detta spännande koncept och givetvis har jag varit där:-)

IMG_1739

IMG_1771

Broms ligger i hörnet av Karlavägen/Grevgatan på Östermalm. Här finns bistro, bar, delikatessen samt bageri/café. Lokalen är stor och luftig och det första du möts av när du kliver in är bageriet och delikatessen. Här säljs bröd, croissanter och bullar som tillverkas i bageriet bakom försäljningsdisken som man ser in till. Sebestien står själv där och bakar och det är ett nöje att se hans passion och agerande i verkligheten.

IMG_1738

IMG_1758

IMG_1746

IMG_1747

IMG_1741

IMG_1742

IMG_1743

IMG_1744

IMG_1745

Kliver man längre in i lokalen så kommer man till bistro och bar och som gäst sätter man sig där det finns plats. Det finns således inga uppdelade zoner. De har även en stor utomhusservering. Längst in i lokalen så finns det en öppen del till det mindre köket.
Det stora köket, som gästerna ej kan se, ligger en våning ned. Jag får höra att de ämnar ha öppet alla veckans dagar mellan 07.00-22.00. Det är idag ett 40-tal anställda på Broms.

IMG_1740

IMG_1748

Jag beställde lax med stuvad potatis och Annie en Sashimi, båda rätterna får högt betyg. Fräscha råvaror är ledordet.

Till fikat beställde vi en kanelbulle, lakritsmacaron, cappuccino och espresso. Bullen á la Sebestien är inte så hög, lite kladdig och croissantaktig inuti. Helt klart god och välsmakande. Annie är ”experten” på macaronger och ger ett överraskande betyg, full pott. Den tidigare ettan, Petite France macaronger åker ned ett snäpp och på tredje plats Ladurée.

IMG_1749

IMG_1750

IMG_1751

IMG_1753

IMG_1754

IMG_1755

IMG_1756

Något som överraskar oss, till det positiva, är prisbilden. Lokalen är påkostad och miljön vacker, det brukar borga för högt prisläge men så uppfattar inte vi det. Maten är det som kostar lite men å andra sidan om man jämför med de likvärdiga ställen i dess närhet som finns så ligger de snarare i underkant. Och om man skall ta en fika så är det mycket prisvärt. Exempelvis så kostar en bulle 15 kronor, en macarong 15 kr, espresso 15 kr, cappuccino 32 kronor (ganska normalt i STH och där går gränsen enligt mig för hur mycket man kan ta betalt för en cappuccino så länge det handlar om ”vanliga bönor”).

IMG_1761

IMG_1767

IMG_1770

Nöjda och belåtna så lämnar vi Broms för denna gång, för vi kommer att komma tillbaka, var så säkra på det:-)

IMG_1763

IMG_1764

IMG_1768

IMG_1769

IMG_1766

IMG_1765

Miljö/omgivning: Stadsmiljö
Utomhusservering: Ja
Utbud: Bröd, bullar, ost, maträtter. Fullständiga rättigheter
White Guide Café 2015/16: Ej med i guiden

Broms
Adress: Karlavägen 76
Telefon: 08-26 37 10
Hemsida: här
Facebook: här
Instagram: bromsbageri
Twitter:

Öppettider:
Måndag-söndag 07.00–22.00

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.