Robbans bästa besöker: Caffetteria del Corso

I passagen mellan Slöjdgatan och Drottninggatan ligger det italienska fiket Caffetteria del Corso som drivs av Vincenzo och Alessandro från Bari. Det är ett traditionellt italienskt café där man beställer sitt kaffe över disk, pratar med baristan och njuter av det goda kaffet.

b 022edited

b 019edited

Här finns de traditionella italienska bakverken såsom cannoli, cantucci, cornetto, aragostine och bignè. Servicen är hög och artigheten stor vilket gör att det finns många stamkunder här och påfallande många av gästerna är dessutom italienare. De tar inte kort men flera gånger har jag hört baristan säga att det går bra att beställa en kaffe och betala nästa gång, det kallar jag för tillit och bra kundservice.

Beställer man espresso så bör den drickas upp ganska så omgående annars blir den kall och tappar arom och smak, det handlar om kärlek till kaffet och njutningen man upplever under den korta stunden. Om jag skall jämföra Caffetteria del Corso med andra liknande kaffebarer som finns runt om i Stockholm så står sig utbudet, kvalitén och servicen väl och jag rekommenderar varmt ett besök.

b 016edited b 018edited b 017edited b 020edited b 022edited b 021edited

Miljö/omgivning: Stadsmiljö
Utomhusservering: Nej
Utbud: Bakverk, kaffe, kalla drycker, chocklad
White Guide Café 2015/16: Ej med i guiden

Caffetteria del Corso  
Adress:
 Drottninggatan 56
Telefon: Saknar uppgift
Hemsida:
här
Facebook:
Instagram:
Twitter:

Öppettider:
Måndag-fredag: saknar uppgift
Lördag: saknar uppgift

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.