Choklad med José Ramòn Castillo

José Ramòn Castillo är grundare av Chocolaterìa Att Bo i Mexico som rankas som en av de bästa i världen av Le Guide de Croqueurs de Chocolat. Han är utbildad kock och har skolat sig i Spanien där han ett år kröntes till ”Young Cook Catalunya”.

Josè bor i Mexico och hämtar sina kakaobönor från regionen Chontalpa i Tabasco och Soconusco i Chiapas och värnar om hållbarhetsfrågor och socialt ansvarstagande. 2010 släppte han boken Kakaw i samarbete med Grupo Mexico och erhöll samma år tre stycken priser på Gourmand World Cookbook Awards i Paris varav ett av dessa priser var ett specialpris utdelat av World Immateriella Heritage (Unesco).

José rankas av Dessert Professional som en av de tio bästa chokladmakarna i Nordamerika. José kör även ett program på FOXplay där han delar med sig av recept och vill du spana in en del av skapelserna så gör du det på hans instagramkonto. Jag hittade även ett 15-minuters videoklipp (på spanska) som du kan se nedan.

10684102_1734751356741350_909382326_n

Video med José Ramòn Castillo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.