Chokladlevain från Rosendals vedugnsbageri

Idag blev det en lång och härlig promenad på Djurgården i det vackra vädret. Vi parkerade i närheten av Rosendals trädgård och begav oss ut i det vackra höstlandskapet. Tänk vad bra vi har det i Stockholm som har en sådan underbar oas bara några kilometer från Stureplan. Parken har ett rikt växt- och djurliv med över 800 olika sorters blomväxter och cirka 100 fågelarter. Om du har tur kan du få syn på ugglor. De brukar sitta högt upp bland de gamla ekarna och jag har själv sett ett flertal ugglor de senaste åren.

Det är sällan vi fikar på Rosendal numera och det beror på att det oftast är för långa köer så vi brukar köpa med oss bröd och bakverk från butiken i stället. Vid sällsynta tillfällen händer det att bageriet bakar chokladlevain men de senaste två åren har jag inte haft någon större lycka med att få tag på denna godbit så därför mailade jag och frågade om jag kunde beställa, vilket gick bra. Allt bröd bakas i en stenhällsugn som eldas med ved, vilket gör att smaken blir helt fantastisk. Deras chokladlevain innehåller vetesurdeg, vetemjöl, vatten, choklad och havssalt. Jag tycker det är ett väldigt gott bröd och det är inte är så vanligt förekommande med chokladbröd bland bagerier i Stockholm. Kanske är det så att det inte finns någon efterfrågan!

img_8916editededited

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.