Dagens app-tips – gårdsbutiker i Sverige

Förra året vid den här tidpunkten tipsade jag om några bra appar och sajter där du kan finna lokala producenter av mat och dryck och i och med att det är fullt drag på gårdarna runt om i landet så kommer här en uppdatering.

Se till att stötta gårdsbutikerna genom att köpa chark, bröd, mejeriprodukter, frukt och grönt samt övrigt från dem så kommer du direkt märka vilken skillnad det är på smaken. Det stavas kvalité. Det är bra råvaror, det är närproducerat och de är inte fullproppade med tillsatser. Sensmoralen är att bra produkter tillverkade av schyssta råvaror inte är dyrt, det är skräpprodukter som är billigt.

Gårdsbutiker är en app och sajt med KRAV-märkta frukter, grönsaker och kött direkt från gården. Du söker enkelt efter mat och livsmedel som är lokalproducerade och hantverksmässigt framtagna. Över 1700 gårdsbutiker och försäljningsställen finns sökbara länsvis. De har även en podd. Det jag gillar med denna app är att jag får upp de närmsta gårdsbutikerna i realtid i mobilen (givet att du tillåter platsinfo).

Mathantverk drivs av Eldrimner och visar fler än 1300 mathantverkare runt om i landet. Använd vägvisaren till att hitta din favoritgård eller till att planera en hel semester i smakernas tecken.

Gårdsnära hjälper dig att hitta 1976 stycken lokala producenter av mat och dryck i hela Sverige. Alla producenter på Gårdsnära är märkta med etiketter som beskriver vad producenten erbjuder.

Söktjänsten fungerar på nätet men jag finner dock ingen app för Gårdsnära. I övrigt så laddas apparna för Gårdsbutiker och Mathantverk ned via App Store eller Google Play.

Jag skall även tillägga att en del gårdsbutiker även bedriver kaféverksamhet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.