Dagens bild: Fahlmans konditori

Dagens bild fotade jag med mobilen när Annie och jag stannade till i Helsingborg i lördags. Vi passade på att strosa runt lite i city och gick då förbi Fahlmans konditori på Storgatan. ”Syns man inte så finns man inte” är ett uttryck som brukar myntas i marknadsföringssammanhang och nu när det är semmeltider så har Fahlmans skapat en gigantisk semla som står utanför konditoriet. Det är i stort sett omöjligt att missa denna supersemla och många vill även fota semlan som sedan sprids viralt på sociala medier.

Fahlmans är ett kondis som andas historia och 1914 grundade Georg Fahlman konditoriet. Det är säkert många i Helsingborg som har en speciell relation till Fahlmans och själv älskar jag att besöka fik med anor från en svunnen tid. Gustav VI Adolf var en åter­kommande stamkund och utsåg Fahlmans till kunglig hovleverantör. Konditoriet utsågs 2011 till Årets konditori av stiftelsen Sveriges bästa bord.

Två gånger per år (vår/höst) brukar de duka upp en stor buffé. Det brukar kosta 140 kronor och så får man äta så mycket man orkar av alla bakverk som läggs upp på ett stort bord.

Kika in på Instagramkontot och missa heller inte alla härliga tårtor här.
Adress: Stortorget 11, Helsingborg.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.