Dagens bild: Nikolai Meling

Spana in detta vackra bröd som bakats av norrmannen Nikolai Meling. Han är sedan 2014 medlem i det norska bagarlandslaget men bor sedan ett par år tillbaka i Stockholm. De senaste 1,5 åren har Nilolai varit bagare på bageri Brillo men kommer nu i dagarna att börja på rågbrödsbageriet Green Rabbit. Den största skillnaden mellan att vara bagare i Norge jämfört med Sverige är enligt Nikolai kvalitén på produkterna samt att man i Sverige har mycket större fokus på ekologiska råvaror. Följ Nikolai på Instagram här.

Apropå Green Rabbit så hade de premiär för Bakbordet i förra veckan. Det är ett nytt koncept där de erbjuder privata sällskap upp till 30 personer en plats att äta och umgås i en miljö där kulturspannmål och Mathias Dahlgrens filosofi om det naturliga köket står i fokus. Gäster som önskar boka en kväll vid Bakbordet kan välja mellan följande tre alternativ:

Mingel AW – med dryck, musik och mat som är perfekt att äta med en hand.
Mitt på bordet – gästerna kan njuta av en härlig middag som serveras ”family style” och som karaktäriseras av den gryta som ställs fram på bordet.
All in –  är en smakupplevelse signerad Restaurang Mathias Dahlgren, med en säsongsanpassad meny om fem serveringar.

Aktuella dagar är tisdag-lördag mellan kl 17.30-23.00. Mer info finner du på hemsidan.

imageedit_3_8002235632

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.