Dagens bild – Surdegslotta

Lotta ”Surdegslotta” Kristensson är en självlärd bagerska som driver surdegsbageriet Lottas Bak & Form i Bleket på Tjörn. Lotta jobbade tidigare som grafiker i 17 år men insåg att hon hellre ville baka. Lottas idé med bageriet är att baka på sitt sätt med surdeg, fördegar, gärna med skållat fullkornsmjöl och av mjöl som är närproducerat, kravmärkt och med gamla kultursorter. Hon använder främst Lögens Kvarn i Lysekil som mal det mesta mjölet. Wästgötarna levererar svedjeråg och emmer men även flingor och kross. Biofood och KungMarkatta har frön, torkad frukt, kryddor, råsocker och salt. Ägg och glutenfritt kommer från Mällby Lantgård, getost från Sommarhagens Gårdsmejeri, sylt och saft från Lekanders Bär & Boende, ekosmör och mjölk från Arla/Milko genom Ica i Rönnäng/Tjörn.

Dessvärre har jag ännu inte haft äran att besöka Lotta men hoppas givetvis att få göra det framöver. Fram tills dess får jag hålla till godo med hennes härliga bilder på Instagram. Spana in utsikten från bageriet, heeeeelt fantastiskt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.