Dagens bild: Thimons konditori och bageri

Prinsess-semlan från Thimons konditori och bageri i Nässjö valsades runt i diverse media i går och jag instämmer i hyllningskören att det är en innovativ och fräsch semla med stilig look. Upphovsmakaren till semlan är bagaren Markus Ekelund som kläckte idéen under förra årets semmelsäsong men valde att lansera den i år i stället. Semlan är i grunden en vanlig semla som klätts in i marsipan samt att han tillfört hallonsylt. Prinsess-semlan har definitivt samma förutsättningar att bli lika hypad som semmelwrapen för två år sedan och jag har redan sett att flera bagerier/konditorier kopierat upplägget exempelvis Vansbro konditori i Vansbro, Landhs konditori i Mullsjö, Byttorps finbageri i Borås och konditori Brogyllen i Göteborg.

Jag lyfter på hatten för denna läckra semla och du kan följa Thimons på Facebook och Instagram.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.