Dagens boktips – Blomster & bakverk

Jag blir genuint glad över att se bloggkollegor lyckas väl med sina prestationer och genom åren har ett flertal mat- och bakbloggare bland annat gett ut böcker som skapat uppmärksamhet. Tidigt i höst, närmare bestämt den 3 september släpper Annelie Andersson sin första bok – Blomster & bakverk.

Annelie började blogga ungefär i samma veva som jag började, runt 2013, och har genom åren byggt upp en fantastisk fin och läsvärd blogg och Instagramkonto som jag följer. Utöver bröd och bakverk delar jag även Annelies stora intresse och kärlek till blommor och hon är superduktig på att skapa tjusiga stilleben.

Bakboken innehåller ett 50-tal recept på bröd, bakverk och andra godsaker – sådant som passar till vardags men också till kalas. Annelie tar oss genom årets alla säsonger och sätter stämningen för varje årstid. Att hennes stora passion är just blomster, bakverk och fotografi märks i varje bild.

Annelie vill inspirera till att baka med olika mjölsorter. I boken finns både klassiska bakverk och naturligt glutenfria. En del recept är växtbaserade och en del mindre sötade. Att baka ska vara glädjefyllt och det ska vara enkelt. Både att baka och att ställa fram något som passar alla. Vi bjuds förutom recept på matnyttiga tips, inspiration kring dekorationer och ätbara blommor liksom Annelies bästa tips när man ska baka glutenfritt.

Hon har varit med i min serie veckans blogg två gånger, första gången var 2015 och senast det begav sig var i mars i år och du kan läsa inlägget här. Se nu till att förbeställa ett signerat exemplar av Annelies bok och du gör det här.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.