Dagens boktips – kakfatet


Petrus Jakobsson som sedan 2012 driver bageri Petrus har nyligen släppt sin andra bok, kakfatet. Förutom recept på klassiska kakor som syltkakor, kolasnittar, mjuk pepparkaka och toscakaka – alla i Petrus versioner – finns här även modernare varianter som salted chocolate rye cookie, Maryland cookies, salta kex till ost och marmelad och som bonus fantastiska brödkakor som tekakor, hålkaka och rågkaka.

Boken är på 143 sidor och som jag varmt rekommenderar. Min fru Annie och jag har sedan länge sagt att Petrus bakar väldigt goda, smakrika och rustika kakor och nu har alla hemmabagare möjligheten att ta del av recepten. Jag kommer garanterat baka mig genom flera av recepten under hösten.

Du kan beställa boken på Bokus, Adlibris, CDON.

Petrus har tidigare jobbat på Valhallabageriet i 2 ½ år, praktiserat på Riddarbageriet, varit med och öppnat Utöbageriet och jobbat som chefsbagare hos Magnus Johansson i Hammarby Sjöstad. Sedan 2012 driver han tillsammans med sin fru Alexandra det framgångsrika bageriet Petrus på Södermalm i Stockholm. Petrus har tidigare gett ut boken Bageriet: bröd, bakverk & kakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.