Dagens boktips – Smörgåstårtor och smörrebröd

Den 5 maj släpps boken Smörgåstårtor och Smörrebröd av Birgit Nilsson Bergström som är frilansande matskribent och projektledare för Hembakningsrådet.

I boken finner du klassiker med ägg, skaldjur och pepparrot men också spännande nya smaker som asiatiskt med wasabi, veganskt med rostad paprika samt glutenfria alternativ.

Dessutom är boken fylld av de läckraste smörrebröden som toppats med delikatesser som varmrökt lax, rostbiff och chèvre. Du finner även recept på det godaste och bästa brödet, stommen i varje smörgåstårta och smörrebröd.


Foto: Ahlströms konditori (ej med i boken)

Om du vill läsa om smörgåstårtans historia så tycker jag att du skall klicka in och läsa matkulturhistoriken Richard Tellström inlägg här.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.