Dagens fika på Caldo Coffee – Scandic Continental

Idag var det premiär för Scandic Continental på Vasagatan 22 med pompa och ståt. Den nya byggnaden kommer ge Vasagatan en helt ny puls då hotellet blir en knutpunkt med Centralstationen, Arlanda Express och Citybanans nya pendeltågsstation som får en av sina uppgångar vid hotellet. Hotellet huserar 392 rum, tre barer, restaurang, kafé och en stor konferensvåning med plats upp till 400 personer.

IMG_1305edited

Takbaren (Capital) på våning åtta med utsikt mot Stadshuset och Riddarfjärden kommer vara sommarens hetaste ”häng” vilken utsikt! Unikt är att byggnaden även har 20 lägenheter som finns på de översta våningarna. Samtliga lägenheter kan nyttja hotellets service som t.ex. beställa upp frukost, lunch eller middag till sin lilla lya, coolt va!

Annie (som jobbar på Scandics huvudkontor) och jag strosade runt på de olika våningarna och imponerades över hotellet. Vid entreplan ligger Caldo Coffee som drivs av Scandic och här passade vi på att ta en fika. Utbudet är bra och bakverken levereras av Wienercaféet, bröd från Brödernas Family och kaffe från Löfbergs.

Det är ingen direkt mysfaktor att sitta och fika på Caldo Coffee utan det känns mer som ett ”grab-and-go-café” och antalet sittplatser är få men man får ta med sig fikat ut i lobbyn. Jag tror att kaféet kommer att vara en lönsam affär, mycket tack vare dess centrala läge. Jag skall även tillägga att det är ett kontantfritt kafé så skall du fika här så gäller enbart kort.

Det jag gillar med Continental är att de satsar på vegetariska alternativ och det lär säkerligen bli en hel del luncher för Annie och mig här framöver.

By the way, snart öppnar nästa superhotell då Scandic öppnar Haymarket (gamla PUB-huset) den 9 maj. Greta Garbo arbetade en gång i tiden som expedit på PUB och hotellet tar avstamp i det gamla varuhusets historia vars design och interiör inspireras från 1920-talet. Det kommer att finnas 3000 kvadratmeter restaurang- och mötesytor och bland annat öppnas Gretas kafé.

imageedit_15_3662632692imageedit_17_2424495786

Caldo Coffee, Scandic Contintental
Adress: Vasagatan 22
Hemsida: Här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.