Dagens fika på Kafé Orion

Idag åkte Annie och jag ut till Djurgården för att ta en lång höstpromenad. Vi parkerade vid Rosendals trädgård och strosade sedan runt i de vackra omgivningarna och vid ett krön stod en stor ek och jag fick för mig att titta upp och där bland trädgrenarna satt en stod kattuggla och sov. Att få syn på en uggla i vilt tillstånd är inte det enklaste då de är oerhört svåra att se och vi stod en lång stund och betraktade det vackra djuret. Tydligen finns det ett 30-tal par ugglor på Djurgården där de trivs förträffligt bland alla gamla ekar och mat finns det gott om såsom sorkar och möss. kattugglor blir cirka 37 till 43 centimeter höga och med ett vingspann på 81 till 96 centimeter. Likt svanar så lever de i par och håller ihop hela livet.

IMG_3533edited

Efter en lång promenad så var vi rejält kaffesugna och begav oss till Vasastan och till Kafé Orion på Norrtullsgatan 10. Det är ägarna bakom hyllade Kafé Esaias (rankade som sexa i White Guide Café samt vinnare av Gulddraken 2014) som startade upp systercaféet Orion (som också är med i White Guide Café) i mars i år. Raffinerad comfort food, spjutspets-kaffe och mikrolättöl är en del av deras utbud. Här står det ekologiska i fokus med bröd och bakverk från Printz bageri, canelèer från Sophie Maillard och te från In the Mood for Tea. Vi åt en grillad levain med tomatpesto, brieost, champinjoner, rödlök och persilja som serverades med en sallad och som var riktigt smakrik och god.

Kaffet är riktigt bra på Orion och de har ett nära samarbete med Da Matteo kafferosteri och just nu serveras ett exklusivt kaffe från gården Finca Chayote i Costa Rica. Jag har druckit detta kaffe tidigare och smaken är söt och krämig med toner av apelsin och kola, riktigt gott. Idag drack jag även det kenyanska kaffet Kiriaini Teresia vars smak är söt, bärig och krämig. Kaffet håller mycket hög nivå och varje torsdag klockan 15.00 kör de gratis kaffekoppning på Orion med Joel Wredlert som är en av delägarna till Esaias och Orion. Det är bara att dyka upp, ingen föranmälning krävs och det brukar vara en handfull personer vid varje tillfälle så det är ett utmärkt tillfälle att smaka på olika kaffesorter och samtidigt ställa frågor till ett proffs.

Kafé Orion håller en hög och jämn nivå med trevlig personal och jag kommer att komma tillbaka för lite kaffekoppning.

IMG_3541edited IMG_3535edited IMG_3537edited

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.