Dagens fika på Wienercaféet

Idag blev det en tur till stiliga Wienercaféet på Biblioteksgatan för en gofika med den kreativa ledaren och konditorn Per Bäckström. Det känns som evigheter sedan de öppnade upp i ny regi den 20 september 2013 men det är faktiskt bara tre år sedan. Jag kommer så väl ihåg den dagen då jag klev in på kaféet på morgonen och imponerades av den storslagna inredningen med tjusiga kristallkronor, paneler, marmor och vackra diskar. Jag hade bara sett liknande inredning i Paris, Wien, Prag och Budapest.

Senare samma dag tog Annie och jag en fika på plats och jag minns att vi och andra gäster stördes av en unge i fem-sex-årsåldern som levde rövare och vars föräldrar inte brydde sig nämnvärt om att de befann sig i en offentlig lokal. Det slutade med att ungen lyckades med konsstycket att välta ett av de bord som står uppställda närmast bageriet med resultatet att halva marmorskivan sprack. Personalen var inte glada och gästerna bara skakade på huvudet åt föräldrarna.

img_4425edited

Dagens besök gick tack och lov betydligt lugnare till. Den bästa tidpunkten att besöka Wienercaféet är enligt mig på förmiddagar samt tidig eftermiddag. På helgerna är det oftast lång kö och allmänt stimmigt.

Jag brukar faktiskt kliva in på kaféet om jag är i området även om jag inte skall fika på plats utan behållningen är att ställa mig framför glasmontern och stirra på alla bakverken som står tjusigt uppställda. Det är verkligen hög dreggelvarning:)

collageedited

Per Bäckström kan man i dagarna se på tv där han medverkar i årets upplaga av Dessertmästarna. Han var även med i den första upplagan 2013 där han kom trea. Att sitta och konversera med Per är aldrig långtråkigt för det är en friskus som alltid har mycket att prata om.

Det är en herre med många järn i elden och han har en intressant grej på gång men vad det är kommer han själv att få skriva om här på bloggen lite längre fram i höst.

img_4416editedimg_4426edited

Wienercaféet
Adress:
Biblioteksgatan 6-8
Tel: 08-684 23 850
Hemsida:
 Här
Facebook: Här
Instagram: Här

Öppettider
Måndag-torsdag: 07.00-21.00
Fredag: 07.00-22.00
Lördag: 09.30-22.00
Söndag: 09.30-19.00 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.