Dagens recept: Nutella cheesecake

Handen på hjärtat, visst tusan är nutella som en drog? Jag brukar tänka på att jag bara skall ta en liten tesked men så slutar det i alla fall som det brukar med att halva burken är uppäten! Vet du om att det finns en World Nutella Day? I år gick den av stapeln den 5 februari så det är långt till nästa nutella dag. Å andra sidan, vem behöver en fjuttig dag för att fira nutella när man kan fira det varje dag!

imageedit_14_3632892627

Får jag fresta med en Nutella cheesecake? Det är matkreatören Diana Dontsova som driver bloggen By Diadonna som står bakom detta smarriga recept. Diana har gjort frilandsuppdrag åt Lagerhaus, Skånemejerier, Skånska Dagbladet, Västerbottensost, Expressen och Femina samt medverkat i Nyhetsmorgon på TV4 där hon lagat mat och i höstas var Diana nominerad för bästa foto på Matbloggspriset. Kika in på Dianas blogg (bloggar för Femina) där hon bjuder på fler inspirerande recept samt massor av snygga foton. I vanlig ordning spar jag detta i receptbanken.

imageedit_2_7347942955

Nutella cheesecake (ca 10 st)

Botten
✽ 300 gram digestivekex (finns glutenfria digestivekex)
✽ 125 gram rumstempererat smör

Fyllning
✽ En stor burk nutella, 630 gram
✽ 600 gram cream cheese
✽ 1/2 dl florsocker
✽ 2 msk starkt kaffe
✽ En nypa salt

Dekoration
✽ 40 gram hasselnötter
✽ Ätbara blommor

Så här gör du

Lägg kexen i en matberedare. Kör i någon minut tills de blir till smulor. Klicka i rumsvarmt smör i omgångar och kör matberedaren tills du har en deg. Detta moment kan du även göra för hand.

Använd en springform á 24 cm. Lägg degen i formen och tryck ut till en jämn botten.

Blanda alla ingredienser till fyllningen. Häll den över degbotten.

Låt stå kallt i ca 2 timmar.

Dekorera med valfri topping. Serveras direkt från kylen!

Lycka till!

imageedit_12_9050580602

Blogg: By Diadonna
Drivs av: Diana Dontsova
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.