Dagens recept: Flädermoussetårta

Jennifer Lindeberg har drivit bloggen Little Dessert i många år och hon har bla hunnit med att blogga för MittKök.  Sedan 2011 är hon egen företagare där hon erbjuder sina tjänster med recept och matstyling samt att hon har en webbutik. Jennifer är utbildad konditor som älskar den amerikanska stilen med stora bakverk och mycket choklad. 2012 var hon finalist i Årets bak- och dessertmästare som arrangerades på Centralstationen i Stockholm och hennes bidrag gick under benämningen ”little chocolate & cinamon dessert”. Här bjuder Jennifer på ett härligt recept på en flädermoussetårta och glöm inte att kika in på hennes blogg för fler smarriga recept. I vanlig ordning spar jag detta i receptbanken.

Skärmavbild 2016-03-23 kl. 10.48.16

Flädermoussetårta

✽2 dl vispgrädde
✽ 1 äggvita
✽ 1 äggula
✽ 1 krm äkta vaniljpulver
✽ 1 dl koncentrerad flädersaft
✽ 1/2 dl färska hallon
✽ 1 msk florsocker

Så här gör du

☞ Lägg gelatinbladen i blöt (kallt vatten i ca 5 minuter).
☞ Värm upp flädersaften och koka upp snabbt tillsammans med hallonen. Låt svalna.
☞ Vispa grädden hårt.
☞ Vispa äggvita till ett hårt skum (maräng) tillsammans med florsockret.
☞ Vispa upp äggulan tillsammans med vaniljpulvret. Vänd ned äggulan i marängen.
☞ Vänd försiktigt ned flädersaft/hallon blandningen i marängen.
☞ Blanda till en jämn massa och vänd sedan ner grädden i marängblandningen.
☞ Klä en form i plastfolie, häll ned smeten i formen och låt stelna i kylen under ca 3 – 5 timmar beroende på storlek(gärna över natten).

Jag har sprayat moussen med ätbar sprayfärg för att få en snygg, krispig och jämn yta. Jag har även dekorerat med chokladrullar med överföringsark, färska hallon, lakritsströssel och krossad maräng. Inte alls fel till fredagsfikat på jobbet!

Tips: Detta går att göra i både en större tårtform eller direkt i portionsformar så som glas eller annat.

Skärmavbild 2016-03-23 kl. 10.47.56

Lycka till!

NyProfil-LittleDessert

Blogg: Little Dessert
Drivs av: Jennifer Lindberg
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.