Dags att vända blad och gå vidare i livet

När jag startade min blogg sommaren 2014 hade jag inga kontakter inom fikasvängen och jag kände endast en(1)bagare. Idag har jag tack vare min passion och driv lärt känna många bagare, konditorer, kaféägare, kaffespecialister, chokladmakare samt bak- och matbloggare. Jag har under de senaste 2,5 åren gått och funderat på att byta karriär och efter att i hela mitt vuxna liv varit en kostymnisse som burit på en sådan där löjlig bandyportfölj så har jag på ålderns höst beslutat mig för att bli bagare/konditor.

Jag tror på att följa min dröm, att våga kliva utanför trygghetszonen, att helt enkelt följa passion och ta steget ut i det okända. Vad har jag att förlora? Det mesta jag tidigare tagit mig för i mitt yrkesliv och inom idrotten har jag lyckats med så jag ser ingen anledning till varför det inte skulle kunna gå bra nu! Jag är en god lyssnare, nyfiken, har passion, är kunskapstörstande, social och ständigt sugen på att utvecklas.

En del skakar på huvudet åt mig och säger; ”du får gå upp mitt i natten”, ”urusel lön” och ”monotona arbetsuppgifter” men nu är det inte så att jag över en natt tagit detta beslut utan det har växt fram under många år. Dessutom har jag fått äran att hänga i produktionen hos en massa bagerier/konditorier och jag gillar helt enkelt miljön, jargongen och tro det eller ej, arbetstiderna.

Med start i går började jag att praktisera för Pelle Henriksson som driver bageri Lundmark. Pelle utbildade sig till bagare i början på 90-talet och han har även blivit svensk mästare för unga bagare och tävlat i EM. Han har bla jobbar på Vansbro konditori och bageri, NK, Gateau och Wienerkonditoriet. Numera driver han eget och har sitt bageri hos krögaren Pontus Fritiof i DN-huset som han även levererar all söterbröd till. Efter att jag praktiserat hos Pelle så är min ambition att söka in på Astar som har en bagar/konditorutbildning på 23 veckor. Efter utbildningen är det bara ”kliva ut i verkligheten” och hoppas på att någon vill anställa mig.

Och till dig som kanske går i liknande tankar som mig dvs att byta karriär, våga ta steget. Följ ditt hjärta och din intuition. Lyssna gärna på andra om goda råd men ta de eventuella negativa reaktionerna med en nypa salt för oftast handlar det om ren avundsjuka. Tro på dig själv för om du inte tror på dig så kommer heller ingen annan göra det. Våga leva din dröm och gör det nu!

Och du, vill du köpa stans godaste bullar så gör du det i DN-huset på Gjörwellsgatan 20. Gå in genom entrén så ser du delin till höger där du även kan ta en fika. Bageriet ligger också där och genom ett stort fönster ser du in till produktionen. Knacka gärna på rutan och säg hej till oss:)Vi brukar vara här fram till lunch. Du kan även äta god lunch på Pontus restaurang som ligger vägg-i-vägg. Menyn finner du här.

Bloggen och Instagram lever kvar och kommer så göra så länge jag tycker det är roligt och så länge jag har någon som läser om vad jag skriver. För utan läsare så är det inget kul. Så tack för att du följer mig, det betyder mycket🙏

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.