I hängmattan med: Daniel Lindeberg, Lindeberg Bageri & Konditori

Daniel Lindeberg har en gedigen bakgrund som bagare och konditor och mest känd är han nog för att ha varit med att driva stjärnkrogen Frantzén/Lindeberg (numera Frantzén). Daniel har även hunnit med att jobba på Edsbacka krog, Oaxen, NK-bageriet, Riddarbageriet samt Wienercaféet där han var kreativ ledare. I oktober 2014 lämnade han citylivet och öppnade Lindeberg Bageri & Konditori i Orminge centrum i Nacka. Jag har tidigare skrivit om att jag tycker det är befriande att fler aktörer vågar ta steget att öppna upp bagerier i kranskommunerna. Befolkningstillväxten i Stockholm är hög och kommer att så vara under många år framöver så det lär finnas underlag för fler bagerier utanför tullarna och dessutom är hyrorna lägre i förorten kontra innerstan. Det gamla franska talesättet ”Vad är en by utan bröd och vad är bröd utan by” avspeglar det som Daniel vill uppnå genom att finnas i Orminge centrum.

imageedit_5_6085256069

Vad skall du göra på semestern?
Segla med familjen i Stockholms skärgård.

Är du en aktiv person under semestern eller ligger du mest och slappar?
Både och, seglar gärna, lagar mat, badar, slappar med familjen och dricker Pimm’s Cup:)

Vilka böcker och tidningar planerar du att läsa?
Förhoppningsvis Le Pain de la Terr à la Table av Cristophe Vasseur om den hinner komma, Yahting World, Seahourse magazine och Anteckningar från källarhållet av Dostojevskij.

Vilken musik kommer att spelas om och om igen under semestern?
Jag har barn så det kommer att bli mycket Markus och Martinus med lill-tjejen, Brooklyn Salsa med grabben och själv är jag hooked på Pearl Jam…igen:)

Favoritbakverk under sommarhalvåret?
Bullar alltid bullar.

Vad dricker du helst till ditt bakverk?
Bryggkaffe, vilken sort som helst på semestern.

Vad är det mest annorlunda bakverk/dessert/bröd du någonsin ätit?
Kan inte komma på något speciellt men är själv ganska less på grönsaker och häxörter i desserter.

Vilket bakverk/dessert/bröd får för lite uppmärksamhet enligt dig?
Chokladtart är extremt svårsålt. Tror det är en kombination av att vi inte har så stor tradition som i ex Frankrike att äta Tarte aux chocolat. Sen tror jag att gemeneman kanske tycker att den känns liten i jämförelse med ex en moussebakelse och därmed inte tycker att det är prisvärt (det är ju trots allt ganska tidskrävande att kavla, pensla, fodra, baka, svalna, pensla igen och sen fylla med chokladganache).

Många fik tar fram olika varianter av sommarbakelser, vad har ni för variant i sommar?
Just nu: Choux Puff med kompott av svenska jordgubbar, vanilj och mascarponemousse smaksatt med pistaschepasta från Sicilien och så lite pistaschnötter från samma ö.

Har du några tips på mysiga favoritfik?
Det borde man ju ha, jag säger Taxinge slott, ett klassikt ställe som ofta är hysteriskt.

Trevlig sommar:)

13703192_646384795510624_2141342831_n

✲✲✲✲✲

10517504_246250382240185_4032525492468709283_n

Daniel Lindeberg
Ägare
Lindeberg Bageri & Konditori
Adress:
Orminge centrum, Saltsjö-Boo
E-post: Här
Hemsida: Här
Facebook: Här
Daniel Instagram: Här

Tidigare publicerade gästinlägg ”I hängmattan med”
Daniel Roos, K-märkt patisserie & bageri
Josephine Eriksson, Wienercaféet
Heléne Johansson, Brunkebergs bageri, Brioche, Bread and Table
Ronny Latva, RC Chocolat
Magnus Johansson, Magnus Johansson Bageri & Konditori
Anicka Larsson, Handgjort Stockholm
Karin Lorin, Boställets vedugnsbageri
Monika Ahlberg, Thielska Galleriet café
Anders Oskarsson, Nilssons Konditori & Bageri
Maria Grave, Margaretas Bröd & Bakverk
Mattias Wallmark, Lundbergs Konditori
My Feldt, Feldts Bröd & Konfekt
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri
Sara Aasum Hultberg, Hillenberg
Mia Öhrn
Mattias Ljungberg, Tössebageriet
Jesper Långström, Vete-Katten
Ellinor Isaksson, Chokladfabriken

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.