Drop Coffee är ett kafferosteri och en kaffebar vid Mariatorget som rönt stora framgångar vid olika tävlingar. Oskar Alvérus, grundare, delägare och rostare på Drop Coffee vann Svenska Barista Cup 2013 där hans espresso och cappuccino bedömdes som de godaste i tävlingen. Tidigare i år vann Nicolas Castagno Brewers Cup och tillsammans med Oskar representerade han Sverige i World Barista Championship i Melbourne.
Likt många andra kaffebarer så ligger fokus på kaffet och då pratar vi inte om vilket kaffe som helst utan noggrant utvalda bönor från världens alla hörn. Här finns bönor från bland annat Kenya, El Salvador, Colombia, Etiopien och Burundi. Här kan man också gå på olika kaffekurser såsom manuell bryggarkurs, rostningskurs, espressokurs samt kaffeprovsmakning.
Det är oftast mycket folk här och många sitter med sina laptops och jobbar men stämningen är soft och behaglig. På helgerna är det oftast grymt mycket folk och Annie och jag brukar komma sent på eftermiddagarna på vardagarna då det inte är lika hysteriskt.
Jag beställde La Divina, El Salvador som var väldigt smakrikt och gott och till det blev den ett fruktbröd med färsk ost, tomat och spenat som också smakade bra. Annie beställde te samt en kademummabulle.
Det enda jag kan saknar här är att de har väldigt litet utbud med bakverk och smörgåsar men i regel ett toppenställe.
Miljö/omgivning: Stadsmiljö
Utomhusservering: Ja
Utbud: Bakverk, smörgåsar (från Green Rabbit)
White Guide Café 2014: Rankad plats 6 i Sverige. 35 poäng (av totalt 40), Mästarklass
Drop Coffee
Adress: Wollmar Yxkullsgatan 10
Telefon: 08-410 233 63
Hemsida: här
Facebook: här
Instagram: dropcoffee
Twitter: @dropcoffee
Öppettider:
Måndag-fredag 07.30-19.00
Lörd-Sönd 10.00–17.00