Ett år som vinnare

För ett år sedan lyckades jag med konststycket att vinna Matbloggsprisets Hedersutmärkelse som delas ut till den bloggare som har lyft fram andra matbloggare eller bidragit på annat positivt sätt i bloggsfären. Det var givetvis en oförglömlig dag som jag alltid kommer bära med mig i minnet och om du vill läsa en summering av dagen så kan du göra det här. Nu på förmiddagen skall jag bege mig ut till Stockholmsmässan för att tillsammans med övriga jurymedlemmar presentera vinnarna av 2016-års Matbloggspris. Prisutdelningen kommer att äga rum mellan 12:45-13:15.

Vad har det då inneburit för mig att få vinna ett sådant fint pris? Givetvis har bloggen fått mer uppmärksamhet, antalet läsare har ökat och jag har även medverkat i en hel del intervjuer. Men när strålkastarljuset släckts, applåderna tystnat och vardagslunken åter börjat göra sig påmind så gäller det att vara på tårna.

Vi bloggare behöver ständigt leverera och ha någorlunda hög frekvens för att inte tyna bort i bruset. Att blogga kräver disciplin och tar en hel del tid i anspråk och för att etablera en blogg krävs långsiktighet. Jag startade min blogg sommaren 2013 men det var först ett år senare som jag började blogga mer frekvent.

Matbloggspriset 2015. Robert Kwok årets hederspristagare

Givetvis hamnar även jag i svackor och blir trött på att blogga men då brukar jag ta ett litet uppehåll på någon vecka och efter ett tag brukar suget komma tillbaks. Jag har sett många bloggare komma och gå och utmaningen är att tycka det är kul att skriva oavsett livssituation. Att blogga är som att skriva en dagbok för en del, de mår bra av det skrivna ordet och för vissa har det en helande kraft.

För att få inspiration så är mitt tips att läsa andra bloggar och då gärna inom andra genrer än det som du kanske skriver om dagligdags. Personligen brukar jag få en del uppslag från exempelvis Instagram, Twitter och Pinterest. Det viktigaste är att ha kul och stirra dig inte blind på antalet läsare för det är bättre att ha få trogna läsare än många som bara kommer och går. Och sist men inte minst, ge bloggkärlek. Länka, kommentera, gilla, engagera och dela med dig. Jag lovar, du får så mycket mer tillbaks genom att ge, prova får du se.

imageedit_2_9340044114

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.