Fikastund har guld i mund

Semestern börjar sakteligen lida mot sitt slut för många. I år har juni varit varmare och soligare än normalt medan semestermånaden juli bjudit på en väderlek med varierande inslag och på många platser i landet har det varit regnigt och rekordkallt.

Jag brukar i regel föredra att det är varmt och soligt men tycker faktiskt det varit ganska behagligt väder i sommar. När detta inlägg publiceras så har värmen åter svept in över landet och i Stockholm ligger temperaturen på mellan 25-27 grader varmt.

Det har varit en väldigt annorlunda sommar på grund av pandemin och kultur, evenemang och nöjesindustrin har mer eller mindre varit stängd. Restauranger, bagerier och kaféer har haft det fortsatt kämpigt men tack vare regeringens olika åtgärdspaket så har de allra flesta kunnat hålla igång sin verksamhet någorlunda bra. Nu återstår det att se hur hösten blir och vi får hålla tummarna för att pandemin håller sig i schack och inte får större spridning.

Min fru Annie och jag har under juni och juli åkt runt och fikat en hel del i Södermanland och Uppland. Det finns så otroligt många härliga fik och under den varmare årstiden brukar vi prioritera att besöka sommarkaféer och trädgårdskaféer. Jag har tidigare tipsat om en hel del fik här på bloggen. Läs här och här.

I höst ser jag fram mot att besöka ett par fik som slår upp sina portar här i Stockholm – vilka det är kan du läsa här. Utöver de fik som öppnar nu i höst känner jag till fler aktörer som letar lokal för att kicka igång ny verksamhet. Vilka de är tiger jag om tills vidare men det är positivt att det trots pandemi råder framtidstro och optimism hos vissa.

Om du jobbar hemifrån, ta gärna för vana att besöka ditt lokala fik för de behöver garanterat din support även i höst.

God frukost från Kaffeverket

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.