Fikatips: Det goda bruket


I bruksorten Matfors i Västernorrland hitta du Det goda bruket som drivs av Åsa Dalberg och John Sundberg. I den industriella och ruffiga lokalen kan du äta mat, fika och dricka grymt kaffe i en inspirerande miljö.

Du kan även shoppa inredningsdetaljer och snygga skor och kläder från noga utvalda leverantörer.

Beskriv Det goda bruket för dem som aldrig besökt er.
– Kom ut på byn å lev Life! I våra ruffiga industriella lokaler njuter du tillsammans med en massa andra människor som har just fika som ett av sina största intressen i livet. Hos oss tar vi uttrycket ”fika är livet” på största allvar.

Hur ser ert sortiment ut?

– Det vet man aldrig! Vi har inget standardsortiment. Det finns alldeles för många roliga sorter att baka så vi byter sortiment ofta. Men vi ser alltid till att göra det svårt för dig att välja när du står framför vårt kakskåp. Så oftast slutar det med att du väljer många sorter just för att det blev för svårt att bara välja en! Vi har alltid flera sorter som är bakade utan gluten och laktos, och för den som vill go’fika veganskt kan såklart göra det hos oss.

Varför skall man fika hos er?
– Vårt sortiment är bakat av oss i vårt kök och bakat från grunden, vi knäcker vartenda ägg själva. Vi har myntat hashtaggen  #ingasmaklösagenvägar

Våra gäster äter och fikar med alla sina sinnen och våra sittplatser är utspridda i vår inredningsbutik där vi även säljer ett noga utvalt och handplockat sortiment av fantastiska linnekläder från Italien. Sommartid har vi uteservering och då vi håller till mitt i Matfors centrum så får våra gäster en inblick i vardagen i byn.

Och kaffet! Det är viktigt. Allt vårt kaffe kommer från ett mycket kunnigt rosteri i Sverige – Bergstrands kafferosteri. Gästens kaffe mals/bryggs vid beställning.

Sommartid har vi även en läcker glassmeny, perfekt som sommarlunch faktiskt. Givetvis riktig glass som är både ekologisk och KRAV-märkt från en gård i Sverige.

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er?
– Våra tårtor och tårtbitar. Många kallar oss för just ett tårtcafé. När det är säsong så måste man såklart prova våra semlor. Vi gör egen mandelmassa som är ”crunchig” och som innehåller 60-70% mandel, varav en del av mandlarna är rostade för en ännu bättre smakupplevelse.

Våra sallader är mycket uppskattade. Egentligen all mat då köket preppar med en massa glädje, kärlek och svenska råvaror.

Varmt välkomna hälsar Åsa Dalberg med personal❤

Det goda bruket
Adress: Centrumgatan 6, Matfors (cirka 15 km från Sundsvall)
Öppettider: Tisdag-söndag (se aktuella öppettider på Facebook/Instagram/hemsida)
Hemsida
Facebook
Instagram
Hitta hit

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.