Fikatips: Fiket i Gränna 


Fiket i Gränna är något så ovanligt som ett välbevarat 50-tals fik. Med unik miljö och atmosfär kan du få uppleva nostalgi på hög nivå. Du finner oss mitt i Gränna, mitt emot torget. I vårt egna bageri bakar vi klassiker såsom wienerbröd, radiokaka och dammsugare men vi hakar även på med nya trendiga bakverk. Du finner även nybakat matbröd hos oss och i vår Bakficka kan du köpa nybakade frallor i ottan från måndag till och med lördag.

Något vi är kända för är vår finfina räkmacka, den avnjuter du bäst med en kopp av vårt nybryggda ekologiska kaffe från Gårdsrosteriet, ett rosteri beläget i Vista kulle. För att höja upplevelsen ytterligare tycker vi du ska avnjuta Vättern från vår balkong.

Om du besöker Gränna måste du givetvis köpa polkagrisar

Vi har alkoholrättigheter vilket innebär att du kan avnjuta ett glas öl, vin eller cider till en god lunch från vår lunchmeny. Vi gillar när det händer något i byn därför försöker vi anordna temakvällar hos oss såsom after work, oldtime jam & fredagsmys. Håll utkik på vår Facebook och Instagram där vi uppdaterar kontinuerligt. De här härliga kvällarna vill du inte missa!

Sedan november 2017 äger vi även Grännaknäckes delikatessbutik vägg i vägg. Här hittar du delikatesser såsom lokalproducerad olja, senap, äppeldrycker med mera. Självklart finner du även våra egna produkter och du kan även se hur vi bakar vårt knäcke med kärlek och omsorg med de allra bästa av råvaror. Vi älskar svenska och ekologiska produkter och försöker därför fylla vår butik med så mycket närproducerade produkter som möjligt. 

✿Känn dig alltid välkommen till Fiket i Gränna önskar Sara och Markus med personal❀

Fiket i Gränna
Adress: Brahegatan 43, Gränna/Småland
Säsong: Öppet året runt
Öppettider: Måndag-fredag 08.30-15.00. Lördag 08.30-16.00. Söndag 10.00-16.00
Hitta hit
Hemsida/Facebook/Instagram

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.