Fikatips: Mormor Bättys Kringlor

I Härenebro strax utanför Vårgårda (cirka 24 km från Alingsås) ligger trädgårdscaféet och stenugnsbageriet Mormor Bättys kringlor som drivs av bagaren och konditorn Jeanette Ekerås.

Jeanette har medverkat på min blogg tidigare, närmare bestämt 2017 då hon medverkade i serien Veckans blogg där jag lyfter fram bak- matbloggare runt om i landet. Läs inlägget här.

Beskriv Mormor Bättys Kringlor för dem som aldrig besökt er.
– Mormor Bättys Kringlor är ett litet stenugnsbageri och kafé som ligger mitt ute på landet i ett kulturminnesområde, en fantastisk miljö där ån Nossan porlar förbi i vår stora lummiga trädgård.

Själva bageriet är inhyst i ett gammalt torp från 1900-talets början. Jämte bageriet finns ett vackert orangerie där man kan sitta och fika. I den lummiga trädgården finns det gott om gångar, gräsytor, fruktträd och stenbelagda rundlar med vackra trädgårdsmöbler. Till trädgården finns också möjlighet för rullstolar att komma ner.

I området finns också Elkvarn från 1920 i tre våningar som huserar ett kafé och en inredningsbutik. Det finns också en mjölnarbostad som är under renovering och där skall det så småningom bli ett Bed and breakfast.
Gunnars veranda är en liten delikatessbod med närproducerade delikatesser som ligger vägg i vägg med bageriet.

Hur ser ert sortiment ut?
– Vårt sortiment är väldigt klassisk och allt är bakat från grunden på smör och kulturspannmål. Sluter och vaniljkräm kokas i köket, marsipan görs från grunden.

Varför skall man fika hos er?
– Hos oss är målet att man ska få en helhet med besöket. En fantastisk god fika i en fantastisk unik miljö.

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er? 
– Hos oss är ambitionen att allt ska vara riktigt riktigt gott och att det ska finnas något för de flesta därför vill vi inte säga att ett bakverk är bättre än något annat. Man bör inte missa oss alls kan man väl säga😉

Mormor Bättys Kringlor
Adress: Kulturminnesområdet Härenebro, Vårgårda (cirka 24 km från Alingsås)
Öppettider: Fredag-söndag året runt (se aktuella öppettider på hemsida/Facebook/Instagram)
Hemsida
Facebook
Instagram
Hitta hit

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.