Fikatips: Solby gård


Solby gård är ett aktivt jordbruk som ligger beläget i Vallbysocken i Södermanland. Inbäddat i ett mycket vackert landskap med både öppna fält och skogar med närhet till Mälaren. Markerna kring gården består främst av friska mellanleror och mulljordar där vi odlar spannmål, jordgubbar och potatis för direkt förtäring eller till förädling.

I gårdens gamla ladugård hittar ni vår gårdsbutik. Byggnaden uppfördes på sent 1800-tal och är hjärtat på gården. Här har arbetshästarna bott, mjölkkorna varit uppbundna och grisuppfödning av små gris pågått. Idag ser gården lite annorlunda ut mot då. 


Under den varmare årstiden odlas det jordgubbar på gården där vi odlar sex stycken olika sorter. Vi odlar även hallon och det erbjuds självplock av både jordgubbar och hallon. Potatis har vi upp till 15 olika sorter med alltifrån den klassiska sorten King Edward till ett flertal gourmésorter. Vår potatis hittar du i gårdsbutiken.

Vår filosofi har alltid varit att sälja det vi odlar direkt till konsument. Idag odlar vi rabarber, amerikanska blåbär, grönsaker, potatis, jordgubbar och sommarblommor på gården. I takt med att butiken har växt har även utbudet av varor följt med. Idag finner du även ett noga utvalt inredningssortiment, ostar, konfektyr, marmelader och mycket annat gott. Vårt bageri erbjuder gofika dagligen, endast hembakt.

✿Varmt välkomna❀

Solby gård
Adress: Solby gård 1, Eskilstuna/Södermanland
Säsong: Öppet året runt
Öppettider: Onsdag-fredag 10.00-18.00. Lördag 10.00-16.00
Hitta hit
Hemsida/Facebook/Instagram

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.