Fikatips: Vaxholms hembygdsgårds café

I Vaxholm ligger Hembygdsgården som ägs av kommunen och drivs av Vaxholms hembygdsförening som verkar för att vårda och bevara traditioner, föremål och byggnader av kulturhistoriskt värde.

Utöver hembygdsgården driver föreningen även Hembygdsmuséet i Norrhamnen som ligger vägg-i-vägg med hembygdsgårdens café som under sommarhalvåret är ett uppskattat besöksmål bland ortsbor och turister.

Under 2020 var caféet stängt på grund av renovering men öppnar nu åter sina portar lagom till kommande sommarhalvår.

Sedan 2010 driver Eva Engnér och Johanna Sandström caféet med framgång och jag kan varmt rekommendera ett besök hos dem.

Beskriv Vaxholms Hembygdsgårds cafè för dem som aldrig besökt er.
– Vi tycker att Vaxholms hembygdsgårds café är utmärkande då det ligger vackert på en udde i Norrhamnen i den äldre bebyggelsen i Vaxholm. Havsutsikt från alla sittplatser. 

Hur ser ert sortiment ut?
– Vi har ett eget bageri på tomten där vi bakar från morgon till kväll. Vi har ett stort urval med bakelser och kakor som varierar lite dag för dag. Det finns alltid veganalternativ liksom gluten och mjölkfritt sortiment.

Varför skall man fika hos er? 
– Vi hoppas att alla gäster ska trivas och få en fin upplevelse hos oss. Dels genom trevlig service från oss och genom en god smakupplevelse.

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er? 
– Sötsugna som vi är har vi många favoriter själva. Johannas favoriter på kakbordet är Britatårta och jordgubb-och rabarberpaj med grädde medan Eva föredrar prinsesstårta eller en god våffla med färska bär och grädde.

Varmt välkomna hälsar Eva och Johanna✿❀

Vaxholms hembygdsgårds café
Adress: Trädgårdsgatan 19, Vaxholm
Öppettider: Säsongen är mellan maj-september. Enbart helger i maj. Från 1 juni till mitten av september dagligen (se aktuella öppettider på Facebook/Instagram)
Facebook
Instagram
Hitta hit

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

4 kommentarer

 • Anonym skriver:

  Serveras det någon form av mat

  • Robban skriver:

   Hej Agnetha.
   Ja, de har mat där och fullständiga rättigheter. Mysigt även på kvällen att sitta vid vattnet när vädret tillåter.

 • Ro skriver:

  Hej, vad kul det ser ut! Var på Vaxholm tidigare men har inte sett det här mysiga caféet. Är kakbordet lite som en ”all you can eat” buffé eller betalar man för det man äter? Vad kostar det i så fall? 🙂

  • Robban skriver:

   Hejsan.
   Det är ingen buffé på Vaxholms Hembygdsgård utan du väljer det du vill ha och går till kassan. Tror inte det finns något ställe i STH som kör med ”kakbuffé”.
   Prismässigt är det STH-priser som gäller. Ha en härlig dag:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.