Fikavandringar i Stockholm

Så här i början på året brukar det dimpa ned diverse kurskataloger i brevlådan som jag snabbt brukar bläddra igenom och nästan alltid utropa, men va dyrt! Idag verkar det inte finnas något som man inte kan arrangera en kurs inom eller vad sägs om en kurs där du får lära dig arrangera event eller en kurs där du blir en duktig personal shopper!

Matkurser har fullständigt exploderat de senaste åren. Tidigare fanns det kurser för matlagning för specifika länder men numera är de stora matländerna även indelade i regioner. Ta Medborgarskolans katalog där det vimlar av kurser inom mat, bakning och det söta köket. Nu är det i regel så att det behöver vara x-antal anmälningar för att en kurs skall genomföras, vilket är logiskt.

En relativt ny kurs som Studieförbundet vuxenskolan arrangerar är kondisvandringar. Jag kan tycka att ordvalet är lite missvisande för det handlar inte om renodlade kondisvandringar såsom exempelvis Mia Öhrn arrangerar utan här skapas fem stycken tillfällen där varje del har ett tema såsom exempelvis Götgatans historia och Telefonplan om telefonerna, fabrikerna och det nya. Promenaderna tar 1-1,5 timme och avslutas på ett av stadens konditorier som det står i texten. Jaha, ja och det rubriceras alltså som en fikavandring!

Nää, då tror jag mer på Mia Öhrn som är utbildad konditor och en fikaälskare som känner till stans olika fik. Är man en fikaälskare vill man ha tips på olika ställen, träffa likasinnade och bara umgås och äta och dricka gott. Mias fikavandringar är på cirka två-tre timmar där det ingår provsmakningar på några av hennes favoritkonditorier, chokladställen och godisaffärer. I vår arrangeras tre stycken fikavandringar i centrala Stockholm och mer info finner du här. Missa heller inte att besöka 101 Nya Idéer som är en pysseltidning och sajt med massor av bra tips och där har även Mia sin blogg.

Jag har även fått en del propåer om att starta upp fikavandringar med det är inget som är aktuellt i dagsläget. Jag stänger dock inga dörrar för framtiden.

Härliga bakverk som jag fotat på Wienercaféet i Stockholm

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.