Robbans bästa besöker: Cafè Foam

Idag blev det en fika på Foam på Karlavägen och som jag skrivit om tidigare så ligger det numera ett flertal bra fik i stort sett samma kvarter såsom Tösse, Karla Café och Broms (bageri med Sebastien Boudet).

IMG_4133edited

IMG_4131edited

Foams inredning är cool med skandinavisk touch med betong och väggar av ljust träslag och kontrastdetaljer i cerise, minimalistiskt och fräscht. Ett av rummen är dessutom helt i rosa med svarta stolar och bord, fräckt!

Standarden är överlag hög, kaffet rostas hos Johan & Nyström, bröd och bakverk från Valhallabageriet och så har de goda luncher. Det är inte för inte som White Guide Café rankar Foam som nummer 38 i Sverige.

IMG_4138edited IMG_4134edited IMG_4136edited IMG_4129edited

Priserna är höga, surdegsbaguetterna ligger från 65kr och uppåt, grillade mackor mellan 90-110kr. Personligen tycker jag det är i överkant men i dessa områden så får man räkna med denna prisnivå. Men som sagt, gott är det och stämningen är oftast behaglig.

IMG_4126edited IMG_4123edited IMG_4124edited IMG_4128edited IMG_4127edited IMG_4130edited IMG_4131edited IMG_4139edited

Miljö/omgivning: Stadsmiljö
Utomhusservering: Ja
Utbud: Bakverk, bröd, sallader, varma rätter brunch
White Guide Café 2015/16: 26 poäng (av totalt 40), God klass

Café Foam
Adress:
Karlavägen 75
Telefon: 08-660 09 96
Hemsida:
här
Facebook: här
Instagram: foamcoffeebarcafe
Twitter: @foamcoffeebar

Öppettider:
Måndag-torsdag 08.00-21.00
Fredag 08.00-19.00
Lördag-söndag 11.00–19.00

2 kommentarer

 • Kerstin skriver:

  Hej!
  Angående Foam håller jag med om att priserna är höga. Men om man äter dagens lunch där är det prisvärt. Jag trodde personalen skulle vara lite snorkiga pga dålig erfarenhet från Tössebageriet, men de är jättetrevliga.
  De har också bra frukostpaket.

  Sen undrar jag en sak som inte har med fik utan med attityder att göra. Jag är med på Yelp, där privatpersoner/kunder recenserar och där är god ton. Men på Cafekartan finns det ”troll” har jag märkt. De recenserar gäster och även personal. T ex bingolokalen på Sankt Eriksgatan har ett cafe. Ägarna är från Polen. I stället för att recensera service så recenserar de ägarnas nationalitet. Det är en sak om man är missnöjd med personalens attityd/service och om maten är gammal. Men man behöver inte recensera personalens utseende och härkomst. Likaså inte gästerna.
  Jag har kontaktat cafekartans grundare om detta men inte fått svar. Du har bra recensioner.
  V H
  Kerstin
  Min e-postlåda är full du kan skriva på FB

  • Robban skriver:

   Hej Kerstin.
   Nu var det mer än två år sedan jag besökte Foam senast men de är säkert fortsatt bra. För din information så finns inte Yelp kvar i Sverige. De drog sig ur hela Europa för några månader sedan. Bra att du är på de som driver Cafékartan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.