Folkets dom – Khadijas kitchen är bäst

För några dagar sedan skrev jag ett långt inlägg om Matbloggsprisets hantering av kategorin Folkets val där Khadija Mahamud som driver Khadijas kitchen ledde tävlingen i överlägsen stil men där juryn helt plötsligt fick för sig att nollställa tävlingen och starta om röstningen på nytt.

Enligt juryn fanns misstankar om röstfusk/klanröstning och man tyckte då att det var en klok idé att starta om tävlingen på noll. Men beslutet och dess kommunikation togs inte emot positivt bland folket utan tvärtom så blev det en storm av sällan skådat slag mot arrangören.

Om du vill ha bakgrundshistoria – läs då mitt tidigare inlägg här för det som hände var att ledaren av tävlingen Khadija Mahamud inte enbart gick mot en solklar seger utan hon blev även sårad och stött av händelsen då hon inte medverkat till något fusk.

Som tur är så finns det goda medmänniskor och bloggkollegor som stöttar i vått och torrt. De välkända profilerna Zeina Mourtada, Camilla Hamid, Jessica Frej, Filip Poon och Gustav Johansson tog saken i egna händer och åkte hem till Khadija för att utse henne till folkets segrare. Tillsammans med allmänheten hade man samlat ihop 10 000 kr och presentkortet från en elektronikkedja överräcktes till Khadija tillsammans med ett diplom samt en motivering till segern som lyder enligt följande:

”Färgstarka bilder och glada inspirerande texter gör läsaren både hungrig och nyfiken. Årets vinnare bjuder på för många nya smaker från fjärran så som bur salid, sabaayad och suugo malaay men också folkkära klassiker i ny spännande tappning så som kladdkaka med äpple, bärpaj med corn flakes och morotsrulltårta. Vi vill överräcka detta pris för du har på alla sätt visat att du är folkets favorit! Stort grattis Khadija och tack för allt du ger till hela mat-Sverige!”

Det skall ånyo poängteras att detta inte är Matbloggsprisets prisutdelning för de har ingenting med detta att göra utan det är ett initiativ av ovan mat- och bakbloggare samt Khadijas man som hjälpt till att planera allt detta i hemlighet.

Spana in klippet där rättvisa skipades till slut – slutet gott, allting gott!
P.S. Läs gärna kulturkrönikan i Göteborgs-Posten här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.