Franska bakverk från Sophies Canelé

Ett riktigt bra fik i Stockholm är Sophies Canelé som drivs av fransyskan Sophie Maillard. Hon startade upp sin verksamhet i sverige 2012 och höll då till i Årstaberg där hon tillverkade canalèer till ett flertal caféer och restauranger runt om i stan. Sommaren 2015 öppnade hon eget kafé på Sankt Eriksgatan 81 där hon bland annat erbjuder ljuvligt goda canalèer.

Vad i hela fridens namn är då en canelé (uttalas kanölè) kanske du undrar? Jo, det är ett bakverk från Bordeaux med karameliserad och krispig yta med segt innanmäte som bakas i små kopparformar i mycket hög temperatur.

Bakverket bör ätas så färsk som möjligt då krispigheten kommer till sin rätt då. Jag vill lägga till att kopparformarna är riktigt stiliga men kostar det så smakar det. Lite över 100 kr per kopp får du räkna med och de går att beställas här.

Sophie har inte för avsikt att bli en massproducent av canalèer utan det viktigaste för henne är att vara en hållbar producent. Bra råvaror är ledordet och hon använder sig tex av franskt smör och och i chokladväg är det Valhrona som gäller.

På torsdagarna bjuds det in till språkcafé kl 10.00 och 13.00 så är du intresserad av att prata franska så är det ett bra tillfälle. Det brukar dyka upp mellan 10-15 gäster som fikar, pratar och har det allmänt trevligt. Alla är välkomna, även nybörjare. Sophies Canelè är ett riktigt schysst fikaställe som jag varmt rekommenderar.

Spana även in denna video från Sophie.

Nedan klipp är inte från Sophie utan från Chef Rachida Dukes som tillagar ljuvliga canalèer.

Sophies Canelé
Miljö/omgivning:
Stadsmijö
Utomhusservering
: Vid säsong, ja
Utbud: Bakverk, smörgåsar, sallader, soppa. Brunch på helgerna
Robbans bästa tycker
+ Hembakat
+ Charmigt
+ Bra kvalité på råvaror
+ Bra service
+ Stilfull inredning

Adress:
Sankt Eriksgatan 81, Stockholm
Telefon: 08-511 045 86
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

Öppettider:
Tisdag-fredag 08.00–17.00
Lördag-söndag 09.00–16.00

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.