Fräsch matpresentation

Visst tusan är det trevligt att vila ögonen på snygga bilder? På Instagram och Pinterest finns det hur många stiliga foton som helst att kika på och visst är det så att det vackra oftast ligger i betraktarens ögon! Matpresentation är konsten att modifiera, bearbeta och dekorera för att öka den estetiska och visuella balansen.

Jag har tidigare publicerat inlägg om visuell matpresentation där jag lyft fram internationella personligheter som är duktiga på det fototekniska med matestetik, matfotografi, matpresentation och bildkomposition. En matfotografs viktigaste uppgift är att visuellt försöka skapa samma känsla som annars upplevs genom sinnena smak, lukt och känsel. Ett riktigt bra matfoto väcker minnen, stimulerar fantasin och ökar matlusten.

Det finns en uppsjö med tips om du googlar på hur du blir bättre på att fotografera mat och bakverk. Underbara Diana ”By Diadonna” Dontsova har tidigare publicerat bra tips som du kan läsa här. Även Jesper Norén har schyssta tips som du kan läsa här. Spana in dessa tio härliga bilder.

Abby Stolfo
Instagram: Här

Elias
Instagram: Här

Colette Dike
Instagram: Här

Amy Ho
Instagram. Här

Qiaoqi
Instagram: Här

Naomi Robinson
Instagram: Här

Erin Ireland
Instagram: Här

Megan Voigt
Instagram: Här

Lina Saber
Instagram: Här

Samantha Chiu
Instagram: Här

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.