Fredrik Borgskog – vinnare av Valrhona C3

Ett stort grattis till  Fredrik Borgskog som lyckades med konststycket att vinna Chocolate Chef Competition (C3) som i år arrangerades i Brooklyn, New York. Sju konditorer från Spanien, Italien, Schweiz, USA, Frankrike, Japan och Sverige har kämpat sig till finalen via regionala kvaltävlingar (Fredrik vann den nordiska kvaltävlingen som gick av stapeln i Paris).

Den första tävlingsdagen fick samtliga deltagare tre timmar på sig att preparera och förbereda upplagningen. Dag två fick de göra 20 stycken petits fours och 12 desserter på maximum 2,40 timmar och det inkluderade även att göra rent efter sig. De fick välja fritt bland smaksättningen och det enda kravet var att petit fours och desserterna skulle innehålla Valrhona Guanaja 70%. Fredrik bemästrade detta bäst enligt juryn, tvåa kom Damien Gendron, Frankrike och trea blev Benjamin Kunert, Schweiz.

Fredrik är till vardags chefskonditor på Upper House i Göteborg och har under många år tävlat flitigt både med svenska kocklandslaget (2005-2008) och med svenska konditorlandslaget (sedan 2013). Spana in hans fantastiska konstverk nedan.

14719719_351635051857476_6572968892681945088_n
Foto från Mattias Ljungbergs Instagram

14724579_995279770582744_2189156446033512966_nFoto: Valrhona

14449110_1801475270120244_1527490567473201152_n 14659248_1666499083662985_4899033744440033280_nFoton från Fredrik Borgskogs Instagram

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.