Glass på Snö

Det brukar sägas att alla svenskar älskar glass och det stämmer nog för jag har i alla fall inte träffat någon som inte gillat glass. Du som följer min blogg vet att jag fullkomligen älskar Gelato Scarfó i Ålsten men givetvis finns många andra bra glassställen runt om i Stockholm. För tre veckor sedan var Annie och jag och fikade på Snö i Kvarnholmen i Nacka. Kenneth Erlandsson är en vän av Italien och hans passion för gelato är stor och han har även gått på en glassutbildning på Gelato University i Bologna. Miljön där det lilla glasskaféet ligger är vacker med en bedårande utsikt över Stockholms inlopp och mitt emot ligger Djurgården med all sin grönska. Det är bara några meter till vattnet och i och med att det är öppen yta så kan det vara ganska kallt att sitta utomhus och fika.

IMG_3309edited

Kenneth grundade Bullandö Glassfabrik 2011 tillsammans med Madeleine Gustafsson men sedan en tid tillbaka är det Snö som gäller för honom. Kenneth kan titulera sig glassmästare då han i våras vann det första svenska mästerskapet för glass som arrangerades på GastroNord med sin sommarmynta innehållandes gurka, mynta och melon. I mästerskapet tävlar man i kategorierna jordgubbsglass, hasselnötsglass, citronsorbet samt glassmästarens egen favorit. Sammanlagt tog Kenneth hem en guldmedalj, två silver och ett brons. Hatten av för den framgången.

Direkt efter vinsten i SM var Kenneth med i TV4 och nedan kan du se klippet. Om du vill ha tips på fler glasställen i Stockholm så rekommenderar jag dig att kika på min guide här.

Snö
Adress:
Mjölnarvägen 26, Kvarnholmen (Stockholm)
Facebook: Här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.