Hans Berg – glassens okrönte kung

Från och med idag och ett år framåt kan Hans Berg som driver Ett bageri i Stockholm titulera sig glassmästare. Han vann nästan allt som gick att vinna på glass-SM idag. Guld i choklad, guld i vanilj, silver i hallon, brons i glassmästarens val (brynt smör och salvia) och det gav även guld i totalen. Brorsan Stefan Berg som driver bageriet Lillebrors på Rörstrandsgatan var givetvis också på plats och medverkade i hyllningarna.

Guldmedalj i hallonsorbet tilldelades SNÖ från Stockholm, och guld i Glassmästarens favorit gick till Grädda från Åre. Glassarna bedömdes efter smak, konsistens och struktur.

Tävlingsledare var konditor, Tony Olsson, från KåKå och lagledare för konditorlandslaget. Konditor Magnus Johansson, bland annat ansvarig för Nobeldesserten i 10 år och känd från Dessertmästarna på tv, var juryns ordförande.

Övriga deltagare i juryn var:
Ronny Latva, från RC Chocolat, medlem i konditorlandslaget
Cecilia Andersson, från Vår Gård, vinnare Årets konditor 2012
Martin Isaksson, från Chokladfabriken, coach Konditorlandslaget
Magnus Håård, föreningen Årets Konditor
Tea Malmegård, från DoMa, silvermedaljör i Dessertmästarna 2014

Tävlingen arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med Föreningen Årets Konditor och tävlingen gick av stapeln på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar som pågår mellan den 6-9 april.

 

Om du vill smaka Hans goda glass så skall du bege dig till Jungfrugatan 70 i Stockholm.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.