Goa gubbar i Götet – hantverksbageriet Lilla Sur

I Göteborg finns det många härliga hantverksbagerier och jag har haft äran att få besöka de flesta under årets första hälft. En av dem är Lilla Sur i Kålltorp som sedan 2014 drivs av Tommy Dahlberg och Andreas Riksén. De båda herrarna tröttnade på jobbet inom livsmedelsindustrin och beslöt sig för att göra något de tycker är stimulerande och roligt och det var upphovet till det lilla surdegsbageriet. De kallar sig inte för bagare utan passionerade brödälskare och att passionen för hantverket finns jag kan intyga om.

Bageriet som ligger i ett bostadsområde är pytteliten och det finns inga sittplatser för en fika förutom på sommarhalvåret då man kan sitta utomhus och ta sig en kopp kaffe och en bulle. Jag gillar den här typen av bagerier som växer fram lite varstans i landet. De är små, ligger i bostadsområden och som kund ser man direkt in i produktionen. Kontakten med kunderna blir hjärtlig, nästan på tjenis nivå och sedan är det väldigt lätt att fatta tycke för personer som Tommy och Andreas då de är pratsamma och vänliga mot alla.

Utbudet är inte gigantiskt men det som finns räcker gott och väl och experimentlustan är stor. Är man en liten aktör så kan man ta sig råd att experimentera och leka sig fram och gör man det tillräckligt länge så blir resultatet oftast väldigt bra i slutändan.

De har ett stort intresse för mat och schyssta råvaror och de säljer även en del handplockade varor från olika leverantörer såsom exempelvis ostar. De gör även pizzadeg som de säljer mycket av och till det kan kunderna köpa mozzarellaost och tomatsås på plats.

Jag hade velat besöka dem igen när jag var i Göteborg förra månaden men då jag var där på en måndag så var Lilla Sur stängt, liksom alla andra små hantverksbagerier i stan! I Stockholm där jag bor är det inte många hantverksbagerier som har stängt en vardag (Lillebrors och Enskedeparkens bageri är de enda jag känner till som har stängt på måndagar).

Om du är en brödnörd så kan jag varmt rekommendera att besöka Lilla Sur och så kommer du få en härlig pratstund med goa gubbar.

Lilla Sur
Adress: Solrosgatan 11, Kålltorp/Göteborg
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

Öppettider
Tisdag 09.00-16.00, Onsd-fred 08.00-18.00, Lörd 08.00-13.00

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.